ΕΥΡΩΚΟ: Απαράδεκτη η πρόταση για τις βασικές ελευθερίες των Τούρκων

17:21 8/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η θέση της Κυβέρνησης για άσκηση των τεσσάρων βασικών ελευθεριών στην Κύπρο από Τούρκους, πριν την ένταξη της χώρας στην ΕΕ, είναι ”απαράδεκτη με όλα τα γράμματα κεφαλαία” και εξυπηρετεί τους στρατηγικούς στόχους της Τουρκίας για ολοκληρωτικό έλεγχο της Κύπρου, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Ρίκκος Ερωτοκρίτου.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό και σχολιάζοντας

τη δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για παρερμηνεία της θέσης του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Ερωτοκρίτου διερωτήθηκε αν έχει αναλογιστεί ο Πρόεδρος πού οδηγεί αυτή η θέση που προβάλλεται σαν θέση της ε/κ πλευράς.

”Οδηγεί σε αλλοίωση του κοινωνικού ιστού, επιβαρύνει μια ήδη κλονισμένη αγορά και διαταράσσει τις δημογραφικές ισορροπίες, πριν την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, σε βάρος των πολιτών, σε βάρος του λαού της Κυπριακής Δημοκρατίας, δηλαδή της Δημοκρατίας της Ενωμένης Κύπρου που θα προκύψει μετά τη λύση”, είπε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ και διερωτήθηκε παράλληλα εάν υπάρχει Κύπριος πολίτης που θα αποδεχθεί κάτι τέτοιο.

Το ΕΥΡΩΚΟ, συνέχισε, είναι έκπληκτο ”για το πώς τόλμησε ο Πρόεδρος Χριστόφιας να συμφωνήσει κάτι τέτοιο, υποβάλλοντας αυτήν την πρόταση” και κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αντιληφθεί ότι ”απώτερος στρατηγικός στόχος της Τουρκίας, μέσα από τις συνομιλίες, είναι να αποκτήσει τον ολοκληρωτικό στρατηγικό έλεγχο της Κύπρου, μέσω της δημογραφικής αλλαγής, μετατρέποντας στο μέλλον την Κύπρο σε νέα Αλεξανδρέττα ”.

”Αν ο Πρόεδρος δεν το καταλαβαίνει, τότε είτε είναι ανιστόρητος ή πολύ αφελής”, είπε ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου, προσθέτοντας ότι το κόμμα του θα τοποθετηθεί λεπτομερώς αφού μελετήσει ενδελεχώς το περίγραμμα των θέσεων που δόθηκε στα κόμματα, προσθέτοντας ότι οι θέσεις αυτές ”συναποτελούν ένα γενικόλογο και ρευστό περιεχόμενο, χωρίς οποιεσδήποτε διευκρινήσεις, που δίνουν την ευκαιρία, πέραν όλων των άλλων, στους οποιουσδήποτε καλοθελητές τις διαβάσουν, να δώσουν τις δικές τους ερμηνείες”.

Αν αυτές οι προτάσεις, συνέχισε, «αποτελούν μαξιμαλιστικά το υπέρτατο της διεκδίκησης από τη δική μας πλευρά, μπορεί κάποιος να φανταστεί ποια θα είναι η μίνιμουμ διατύπωση αυτών των θέσεων, μετά από ένα πάρε-δώσε, που αναμένεται να γίνει στο πλαίσιο μιας διαπραγμάτευσης. Θα είναι δηλαδή, ανυπερθέτως χειρότερα από ότι έχει προτείνει ο Πρόεδρος Χριστόφιας”.

Αναφερόμενος στο θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ είπε πως ο εθνικός αερομεταφορέας ”βρίσκεται στον αναπνευστήρα” και ότι ”αντί ο κυπριακός λαός να ακούει λύσεις και προτάσεις για την έξοδο από το αδιέξοδο, ακούει συνέχεια διαπληκτισμούς και εκατέρωθεν βολές μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ”.

Εκφράζοντας την άποψη ότι οι ευθύνες βαραίνουν και τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, αλλά κυρίως τη σημερινή Κυβέρνηση, ο κ. Ερωτοκρίτου δήλωσε πως ”η παρούσα Κυβέρνηση, αντί να φροντίσει έγκαιρα και αποτελεσματικά να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, εξευρίσκοντας έγκαιρα στρατηγικό επενδυτή, προτίμησε αντί να θωρακίσει τον εθνικό αερομεταφορέα με μια βιωσιμότητα μακρ

Keywords
Τυχαία Θέματα