ΕΥΡΩΚΟ: Το πάθημα με την έρευνα της PIMCO πρέπει να γίνει μάθημα

14:53 12/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Απέτυχαν να πείσουν το Eurogroup οι κυβερνώντες, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΚΟ Μιχάλης Γιωργάλλας σήμερα, αναφέροντας παράλληλα ότι το πάθημα με την έρευνα της PIMCO πρέπει να γίνει μάθημα.

«Οι κυβερνώντες απέτυχαν να πείσουν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία εφαρμόζει αποτελεσματικά το νομοθετικό πλαίσιο για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και η διεξαγωγή έρευνας από ιδιωτικό οίκο και όχι διεθνή οργανισμό

έχει ήδη δρομολογηθεί», ανέφερε ο κ. Γιωργάλλας σχολιάζοντας τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΥΡΩΚΟ.

Η έρευνα για το ξέπλυμα, είπε, «είναι η τελευταία πράξη της απερχόμενης κυβέρνησης και δεν πρέπει να επαναληφθούν τα ίδια λάθη όπως με την PIMCO», προσθέτοντας ότι «το πάθημα με την έρευνα της PIMCO πρέπει να γίνει μάθημα».

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΕΥΡΩΚΟ, «οι κυβερνώντες πρέπει να απαιτήσουν ο οίκος που θα αναλάβει τον έλεγχο, να έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία, τις ανάλογες εμπειρίες και φυσικά οι όροι εντολής και η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί δεν πρέπει να επηρεάζουν το ρόλο της Κύπρου ως καταθετικού και επενδυτικού κέντρου».

Την ίδια ώρα ο κ. Γιωργάλλας θεωρεί ότι «πρέπει να γίνουν προληπτικές ενέργειες ώστε να αποτραπεί αναστάτωση στους καταθέτες και επενδυτές και να προλάβουμε οποιαδήποτε δυσάρεστη εξέλιξη». Η ανησυχία που θα προκληθεί, προειδοποίησε, «μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή καταθέσεων και κεφαλαίων εκτός Κύπρου».

«Για να υπάρξει ανάλογη πίεση προς τους εταίρους μας, θα πρέπει να απαιτήσουμε όπως η ίδια μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί στην Κύπρο εφαρμοστεί και σε όλες τις χώρες της ΕΕ», είπε, συμπληρώνοντας ότι «αν η ΕΕ δεν είναι ικανοποιημένη από τους δικούς της ελεγκτικούς θεσμούς και διορίζει ιδιώτες για να ελέγχουν, αυτό θα πρέπει να γίνεται για όλους χωρίς διακρίσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα