Συνάντηση Προέδρου Χριστόφια με Ευάγγελο Μεϊμαράκη στην Αθήνα

13:46 12/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στο μνημόνιο, στους σκληρούς όρους που απαιτούνται από την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και στην επίθεση που δέχεται η Λευκωσία αναφορικά με το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, κατά την επίσημη επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής

των Ελλήνων Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως το ταξίδι του έχει σημειολογικό χαρακτήρα, καθώς η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποίησε όταν εξελέγη Πρόεδρος ήταν στην Ελλάδα και έτσι ήθελε να κλείσει τη θητεία του.

Όσον αφορά στο Κυπριακό δήλωσε δικαιωμένος σε σχέση με τα πεπραγμένα του εθνικού ζητήματος και σημείωσε ότι ακόμα και μετά την αναχώρησή του από την προεδρία θα εξακολουθήσει να είναι ένας ενεργός πολίτης και να αγωνίζεται για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων αναφέρθηκε στις αδελφικές σχέσεις της Ελλάδας με την Κύπρο και τόνισε τη συμβολή της Ελλάδας στην ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα οι δύο λαοί να ξεπεράσουν τα οικονομικά τους προβλήματα και να τύχουν της κατανόησης των εταίρων τους.

Επίσης, αναφέρθηκε στη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην επίλυση του Κυπριακού.

Keywords
Τυχαία Θέματα