Ευθύνες για την αύξηση της ανεργίας καταλογίζει η Α. Παπαδοπούλου

17:17 3/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σοβαρές ευθύνες για την αύξηση της ανεργίας στην Κύπρο καταλογίζει τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση, η Ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου.

«Η Κυβέρνηση καθυστέρησε να πάρει μέτρα αλλά και όταν πήρε αυτά ήταν αναποτελεσματικά και ακατάλληλα», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της κ. Παπαδοπούλου.

Οπως αναφέρει η Ευρωβουλευτής, αυτά τα μέτρα, για τα οποία Κυβέρνηση και αντιπολίτευση είναι συνυπεύθυνες, όχι μόνο δεν έφεραν τα ποθητά αποτελέσματα αλλά είχαν

σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις, βυθίζοντας την οικονομία ακόμα περισσότερο στη δυσπραγία, την ύφεση και την ανεργία.

«Είναι για να διερωτάται κανείς. Μήπως όταν ψήφιζαν τα μέτρα σκληρής λιτότητας δεν γνώριζαν τις αναμενόμενες συνέπειες τους, δηλαδή την αύξηση της ανεργίας; Δεν έβλεπαν τι γινόταν στην Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες με τις πολιτικές μονόπλευρης λιτότητας;»

Η Ευρωβουλευτής αναφέρει ότι υπό το βάρος της σοβαρής αυτής κατάστασης, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη βελτίωση των δημόσιων οικονομικών, η οποία μπορεί να επιτευχθεί κυρίως με πάταξη της φοροδιαφυγής, χωρίς επιβολή νέων φορολογιών ή νέες περικοπές των δημοσίων δαπανών.

«Σύμφωνα με πρόσφατες ευρωπαϊκές συγκριτικές μελέτες η Κύπρος είναι ανάμεσα στους πρωταθλητές Ευρώπης στην παραοικονομία και τη φοροδιαφυγή. Οι απώλειες στα κρατικά έσοδα υπολογίζεται ότι φτάνουν το 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. Μόνο το ½ του ποσού αυτού να εισπραττόταν δεν θα είχαμε σήμερα πρόβλημα δημοσιονομικού ελλείμματος και θα μπορούσαμε να δαπανούμε πολύ περισσότερα για την ανάπτυξη, τα προγράμματα απασχόλησης και το κοινωνικό κράτος», καταλήγει η κ. Παπαδοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα