Έγκριση αιτήματος υπεράσπισης για επιτόπιες επισκέψεις σε σημεία που συνδέονται με τη δολοφονία Χατζηκωστή

16:36 15/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, ενώπιον του οποίου διεξάγεται η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος “Δίας” και της τηλεόρασης “Σίγμα” Άντη Χατζηκωστή, ενέκρινε σήμερα αίτημα της υπεράσπισης για επί τόπου επίσκεψη του δικαστηρίου σε καίρια και συγκεκριμένα σημεία, τα οποία συνδέονται με τη δολοφονία.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο συνήγορος υπεράσπισης της 3ης κατηγορούμενης Έλενας Σκορδέλη, Μιχαλάκης Κυπριανού, υπέβαλε αίτημα εκ μέρους όλων των συνηγόρων υπεράσπισης για επί τόπου επίσκεψη του δικαστηρίου

στο φράγμα του Μάσσαρι και στο χωράφι του Κούλη Κοσιάρη, στην Περιστερώνα.

Όπως υποστήριξε ο κ. Κυπριανού, είναι ο πλέον κατάλληλος χρόνος για να δει το δικαστήριο τις συνθήκες που εξελίχθηκαν τα γεγονότα, κατά την ημέρα της δολοφονίας, σημειώνοντας πως θα ήταν χρήσιμο για το δικαστήριο να έχει προσλαμβάνουσες παραστάσεις.

Επίσης, υπέβαλε πρόταση όπως οι επιτόπιες επισκέψεις του δικαστηρίου πραγματοποιηθούν και βράδυ.

Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής, Έλενα Κλεόπα, δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της υπεράσπισης.

“Αν το δικαστήριο”, είπε, “κρίνει ότι είναι καλό να πραγματοποιήσει επί τόπου επισκέψεις στα συγκεκριμένα σημεία, είμαι θετική”.
Το Κακουργιοδικείο ενέκρινε το αίτημα της υπεράσπισης και επιφυλάχθηκε για τις σχετικές ρυθμίσεις.

Νωρίτερα, κατά τη διαδικασία συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε η αντεξέταση του 4ου κατηγορούμενου στην υπόθεση, Γρηγόρη Ξενοφώντος.

Η κατηγορούσα Αρχή παρουσίασε μία σειρά από τεκμήρια, όπως το βαρελάκι της εξάτμισης από τη μοτοσικλέτα διαφυγής και τα δύο κράνη που χρησιμοποίησαν οι δράστες, ζητώντας από τον κατηγορούμενο να απαντήσει αν τα αναγνωρίζει.

Ο Ξενοφώντος, αφού εξέτασε με προσοχή τα τεκμήρια, ανέφερε ότι δεν τα αναγνωρίζει, επικαλούμενος και το γεγονός πως τόσο το βαρελάκι όσο και τα κράνη τα είδε βράδυ.

Η κ. Κλεόπα υπέβαλε στον 4ο κατηγορούμενο ότι άκουσε τι είπαν όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, διάβασε πολύ καλά τα πρακτικά και παρουσίασε στο δικαστήριο μία ιστορία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του.

Ο κατηγορούμενος απάντησε ότι ξέρει τα γεγονότα, διότι τα έζησε και τον ενέπλεξαν, όπως ισχυρίστηκε, σε κάτι που δεν ήθελε.

Ακολούθως, η κατηγορούσα Αρχή υπέβαλε στον Ξενοφώντος πως όταν διέφυγε στη Μολδαβία πληροφορήθηκε ότι ο Κώστας Προεστός αφέθηκε ελεύθερος και ότι οι Φάνος Χατζηγεωργίου και Κούλης Κοσιάρης δεν κατηγορήθηκαν.

Επίσης, του υπέβαλε πως έμαθε ότι κατηγορήθηκαν ο Αντρέας Γρηγορίου, ο ίδιος και δύο άνθρωποι που δεν τους ήξερε.

Ερωτηθείς από την κατηγορούσα Αρχή γιατί δεν επέστρεψε αμέσως από τη Μολδαβία και να φωνάξει για την αθωότητά του, ο Ξενοφώντος απάντησε ότι μετά την κατάθεση του Φάνου Χατζηγεωργίου κατάλαβε ότι «τα έκαναν πλακάκια» και τον έστειλαν, όπως ισχυρίστηκε, στο εξωτερικό για να τα ρίξουν όλα επάνω του.

“Δεν επέστρεψα από τη Μολδαβία”, πρόσθεσε, “επειδή περίμενα το δικαστήριο να καταλάβει τα ψέματα του Χατζηγεωργίου και να επέστρεφα αθώο”.

Ολοκληρώνοντας την αντεξέτασή της, η κ. Κλεόπα υπέβαλε στον κατηγορούμενο ότι παρουσίασε στο δικαστήριο μια προκατασκευασμένη ιστορία, που δεν αντέχει στο βάσανο της λογικής.

Επίσης, του υπέβαλε πως όλα όσα είπε στο δικαστήριο ο Φάνος Χατζηγεωργίου είναι η αλήθεια και μόνο αλήθεια, καθώς επίσης ότι οι Προεστός και Κοσιάρης δεν έχουν καμιά σχέση με τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή.

Του υπέβαλε, τέλος, ότι συνωμότησε με το Φάνο και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους να δολοφονήσει τον Άντη Χατζηκωστή και ότι τον Ιανουάριο του 2010 δολοφόνησε το θύμα, με τα ίδια του τα χέρια.

Η διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου θα συνεχιστεί αύριο, στις 09:00, με την παρουσίαση μαρτύρων από την υπεράσπιση.

Keywords
Τυχαία Θέματα