Έγκριση ψηφίσματος από τον Σύνδεσμο Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων

10:43 27/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πραγματοποιήθηκε εχθές  Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 η τρίτη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων στη Χοιροκοιτία με συμμετοχή πέραν των 1500 μελών μας.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν επίσης οι βουλευτές  (κατά αλφαβητική σειρά)

Άγγελος Βότσης του ΔΗΚΟ και

Ζαχαρίας Κουλίας Ανεξάρτητος Βουλευτής.

Κώστας Κώστα του ΑΚΕΛ

Κυριάκος Χατζηγιάννης

του ΔΗΣΥ

Οι συγκεντρωθέντες ενημερώθηκαν  από το Πρόεδρο κ. Φοίβο Μαυροβουνιώτη και τον Αντιπρόεδρο κ Σταύρο Γιαλλουρίδη για  τις ως τώρα ενέργειες και προσπάθειες που κατέβαλε  ο Σύνδεσμός μας για επίλυση του ακανθώδους αυτού προβλήματος.

Ακολούθησε συζήτηση και η συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα το συνημμένο ψήφισμα.

α.   Καταδικάζουμε την από μέρους των τραπεζών Κύπρου και Λαϊκής ανακοίνωση για ακύρωση και/ ή αναβολή πληρωμής των τόκων των αξιογράφων. Καλούμε τις δύο τράπεζες όπως αποσύρουν τις ανακοινώσεις τους και προβούν στην πληρωμή των τόκων που αναλογούν μέχρι τις 30/09/2012.

β.   Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την οποιαδήποτε πρόθεση ή προδιάθεση του κράτους να αποδεχθεί τυχόν εισήγηση, οποθενδήποτε προερχομένη, για μετατροπή       των αξιόγραφων σε μετοχές. Δεν θα μας δεσμεύει η οποιαδήποτε απόφαση παρθεί,  και επιφυλάσσουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας, τα οποία θα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο μη αποκλειομένης και της δικαστικής οδού .

γ.    Καλούμε την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου όπως, μέχρι 30/09/2012 ολοκληρώσει και παραδώσει το πόρισμα της έρευνας που έχει διενεργήσει, με εντολή της Επιτροπής Θεσμών και Αξιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατά πόσο οι τράπεζες ενήργησαν νομότυπα  όσον αφορά τη διάθεση των αξιογράφων. Απαιτούμε τη δημοσιοποίηση του πορίσματος, για να γνωρίζει ο κάθε ένας ποιοι ευθύνονται. Οι ευθύνες να καταλογισθούν και οι υπαίτιοι να παραπεμφθούν  στη δικαιοσύνη.

δ.   Τα αποτελέσματα της δικής μας έρευνας, μελετώντας τις 800 και πλέον επιστολές διαμαρτυρίας/καταγγελίες των μελών μας, και τις δεκάδες προφορικές  καταγγελίες που έγιναν σε μας ή απευθείας στις Τράπεζες αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι τράπεζες έχουν παραβιάσει κατάφορα τον νόμο 144(1) του Οκτωβρίου 2007, των οδηγιών της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου του Δεκεμβρίου 2007 και της Ευρωπαϊκής Οδηγίας περί παροχής επενδυτικών συμβουλών. Ως εκ – τούτου θεωρούμε τα αξιόγραφα που εξέδωσαν οι τράπεζες παράτυπα, παράνομα και ΑΚΥΡΑ. Καλούμε τον Υπουργό Οικονομικών, την Κυβέρνηση, τον Διοικητή της       Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όπως γνωστοποιήσουν και διατυπώσουν ξεκάθαρα στην Τρόικα ότι τα αξιόγραφα είναι προϊόν εξαπάτησης και παράνομων και παράτυπων διαδικασιών και ως  τέτοια δεν μπορούν να συνυπολογισθούν στα κεφάλαια των τραπεζών ούτε και  να μετατραπούν σε μετοχές. Δεν μπορεί να υπάρξει παρανομία πάνω στην παρανομία.

ε.    Θεωρούμε δεδομένο ότι όταν συναντηθήκαμε πρόσφατα με αντιπροσωπείες των τραπεζών Κύπρου και Λαϊκής, – και οι δύο τράπεζες  ανέλαβαν όπως, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικώ

Keywords
Τυχαία Θέματα