Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή από τους εργαζόμενους στις υπεραγορές Ορφανίδη

11:07 18/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή πραγματοποίησαν το πρωί οι εργαζόμενοι στις υπεραγορές Ορφανίδη.

Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή, στο χώρο των φώτων τροχαίας δεκάδες μέτρα μακριά από την είσοδο της Βουλής των Αντιπροσώπων, και κρατώντας πανό, φώναζαν συνθήματα κατά της ανεργίας.

Αστυνομική δύναμη που βρίσκεται

στην περιοχή, απέκλεισε τον δρόμο που οδηγεί στη Βουλή, αποτρέποντας έτσι τους εργαζομένους να πλησιάσουν στην είσοδο του κτιρίου.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων στις υπεραγορές Ορφανίδη, εισήλθαν με άδεια στη Βουλή και επέδωσαν υπόμνημα στον Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Βουλής Αντώνη Κουταλιανό. Ακολούθως, οι διαμαρτυρόμενοι εγκατέλειψαν τον χώρο.

Στο μεταξύ το διοικητικό συμβούλιο της Λαϊκής Τράπεζας, σε απογευματινή του συνεδρία απέρριψε την πρόταση Ορφανίδη να θέσει διαχειριστή της εταιρείας με σκοπό αυτή να πουληθεί.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί προμηθευτές επέδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για να αναλάβουν αριθμό υπεραγορών, ώστε να τις επα-ναλειτουργήσουν και να μπορέσουν να εξασφαλίσουν αυτά που τους χρωστούν.
Οι τράπεζες βλέπουν θετικά την πρόταση και προτείνουν τη δημιουργεία νέας μετοχικής εταιρείας στην οποία συν-ιδιοκτήτες θα είναι οι προμηθευτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα