Εκδήλωση διαμαρτυρίας ιδιοκτητών θαλάσσιων αθλημάτων

16:31 10/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με τα οχήματα τους στο δρόμο και τα σκάφη τους στη θάλασσα, τα μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Μέσων Θαλασσίων Αθλημάτων – Ψυχαγωγίας, απέκοψαν συμβολικά και για λίγη ώρα, τη διακίνηση στο λιμάνι Λεμεσού, διαμαρτυρόμενα για τροποποίηση της νομοθεσίας που καλείται να ψηφίσει η Βουλή, που αφορά τις άδειες για τις υπηρεσίες στις παραλίες, μέσα από τη διαδικασία ανοικτών προσφορών.

Οι ιδιοκτήτες θαλασσίων αθλημάτων από όλη την Κύπρο,

συγκεντρώθηκαν γύρω στις 11:30 έξω από το λιμάνι Λεμεσού, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως “Δεν επαιτούμε, απαιτούμε το δικαίωμα μας για εργασία”, “Εφαρμογή γενικής πολιτικής παραλιών”, “Στόχος σας η αύξηση της ανεργίας;”, “Αγωνιζόμαστε για τις εργασίες μας”, “Στήριξη στον κλάδο = Αύξηση του τουρισμού”.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Δημήτρης Χατζηδημητρίου, διαμήνυσε πως τα μέλη του Συνδέσμου καθώς και το προσωπικό που απασχολούν δεν πρόκειται να αποδεχθούν την ψήφιση ενός νομοσχεδίου που θα θέτει σε κίνδυνο την εργασία τους και δεν θα εξασφαλίζει το καθεστώς με το οποίο δραστηριοποιούνταν μέχρι σήμερα.
“Ο κλάδος μας έχει περάσει από συμπληγάδες, έχει επιβιώσει και έχει αντέξει μέχρι σήμερα αλλά δυστυχώς τώρα, επειδή κυκλοφορεί το νέο φρούτο που λέγεται Τρόικα, μνημόνιο και τα συναφή, μας έχει πάρει κι εμάς το ποτάμι”, είπε και υποστήριξε πως ψήφιση του νομοσχεδίου θα αποτελέσει ταφόπλακα για 180 περίπου οικογένειες.

Ανέφερε δε πως όσοι επιθυμούν να εργαστούν στον κλάδο είναι καλοδεχούμενοι, φτάνει να μην επηρεάζονται οι υφιστάμενοι ιδιοκτήτες θαλασσίων αθλημάτων, οι οποίοι εδώ και δεκαετίες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ντόπιους και ξένους και έχουν αφιερώσει σε αυτό μια ολόκληρη ζωή.

“Όταν αυτή η νομοθεσία τέθηκε σε εφαρμογή το 1996, οι υφιστάμενοι επαγγελματίες παρέμειναν στις εργασίες τους, διότι τους αναγνωρίστηκε το δικαίωμα της εργασίας και αυτό ήταν λογικό, νόμιμο, νομότυπο και το χαιρετήσαμε”, είπε ο κ. Χατζηδημητρίου, προσθέτοντας ότι “τώρα θέλουν να καταργήσουν αυτό το καθεστώς, να μας διώξουν εμάς που δημιουργήσαμε αυτό τον κλάδο, που δημιουργήσαμε αυτό το επάγγελμα και επενδύσαμε τόσα πολλά”.

Διερωτήθηκε, ακόμη, εάν η πολιτεία θέλει να διαλύσει εν μέσω του καλοκαιριού και της οικονομικής κρίσης, την οργάνωση των παραλιών και σημείωσε πως “ο τουρισμός είναι η μοναδική πηγή και η μοναδική ελπίδα αυτό το κράτος να ορθοποδήσει, αν ορθοποδήσει κι αν οι κρατούντες αποφασίσουν να δουν πέραν από τη μύτη τους”.

Η περαιτέρω αντίδραση του Συνδέσμου, συμπλήρωσε, θα εξαρτηθεί από την ίδια τη στάση της πολιτείας και υπέδειξε πως “πρέπει να εξεταστούν όλες οι παράμετροι προτού μας θυματοποιήσουν, διότι δηλώνουμε και είναι ομόφωνη απόφαση όλου του Συνδέσμου, δεν εγκαταλείπουμε τις εργασίες μας, δεν εγκαταλείπουμε τους χώρους εργασίες μας γιατί εκεί είναι η αρχή και το τέλος της ζωής μας”.

Οι διαμαρτυρόμενοι, οι οποίοι απέχουν από την εργασία τους, θα πορευθούν σήμερα προς Λευκωσία και συγκεκριμένα στη Βουλή, όπου αύριο αναμένεται να συζητηθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα