Εκφόρτωση του πλοίου που φέρεται να μετέφερε όπλα στη Συρία

15:53 20/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Άρχισε η εκφόρτωση του πλοίου “Atlantic Cruiser” που φέρει σημαία της νησιωτικής χώρας Αντίγκουα και Μπαρμπούντα της Καραϊβικής και φέρεται να μετέφερε οπλισμό στη Συρία, στο λιμάνι της Αλεξανδρέτας στην Τουρκία.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, η εκφόρτωση αναμενόταν να ξεκινήσει χθες, αλλά αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών. Τα φορτία άρχισαν να εκφορτώνονται από το πλοίο τις πρωινές ώρες σήμερα.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι το πλοίο θα μετέφερε στην Ρωσία

68 τόνους προϊόντων διυλιστηρίου και θα εισήγαγαν για κάποιες εταιρείες στην Τουρκία 313 τόνους εκρηκτικής ύλης, φυτίλια και καψούλες.

Ειδικά τα φορτία για την Ρωσία, επειδή είναι βαριά οι εργασίες διεξάγονται πολύ σιγά, σημειώνεται, ενώ τα κιβώτια για την Τουρκία φορτώνονται σε φορτηγά. Σύμφωνα με το Ανατολή, οι εργασίες εκφόρτωσης για τα ρωσικά κιβώτια αναμένεται να διαρκέσουν δύο ημέρες, καιρού επιτρέποντος.

Στα πλαίσια των εργασιών, προστίθεται, θα πραγματοποιηθεί και η εκφόρτωση 945 τόνων τμημάτων ενός θερμοηλεκτρικού σταθμού και γεννήτριες. Θα γίνει έλεγχος, σημειώνεται, κατά πόσο μέσα στα κιβώτια αυτά υπάρχουν ή όχι όπλα και αυτές οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα