Έκκληση ΓΔ του ΧΑΚ να επισπευσθούν οι διαδικασίες για το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου

13:12 19/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Γενικός Διευθυντής του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νώντας Μεταξάς, κάνει έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους να επισπεύσουν τις σχετικές διαδικασίες για το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου, για να μπορέσει όπως αναφέρει, ένα συστατικό μέρος του όλου συστήματος, καθοριστικής σημασίας, να λειτουργήσει άμεσα, μέσα στα σωστά πλαίσια.

Ο κ. Μεταξάς σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει ότι η παρατεταμένη αβεβαιότητα στο οικονομικό κι επιχειρηματικό περιβάλλον δεν είναι ένα επιθυμητό φαινόμενο

και ειδικά σε μία οικονομία, η οποία δοκιμάζεται από μία κρίση της έκτασης που αντιμετωπίζει η Κύπρος. Προσθέτει ότι είναι αποφασιστικής σημασίας ο άμεσος τερματισμός της.

«Καθοριστικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή έχει να διαδραματίσει η ομαλή λειτουργία του ευρύτερου χρηματοοικονομικού τομέα, με καθοριστική τη συνεισφορά της Τράπεζας Κύπρου. Οι εκκρεμότητες, όσον αφορούν το Διοικητικό Συμβούλιο και την απρόσκοπτη λειτουργία του Ιδρύματος, είναι ένα ιδιαίτερα μη επιθυμητό φαινόμενο», αναφέρει.

Προσθέτει ότι οι δύσκολες στιγμές που περνά η Κύπρος και οι μεγάλες απώλειες που έχει υποστεί το σύνολο του πληθυσμού, απαιτούν τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για να εξέλθει τάχιστα ο τόπος από αυτή την ανεπιθύμητη κρίση. Σημειώνει επίσης ότι καμία γραφειοκρατία δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στην επαναλειτουργία της οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα