Εκκληση ΓΓ Παναγροτικού προς Κυβέρνηση για κτηνοτρόφους

16:52 29/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Να καταβάλει τις άμεσες ενισχύσεις στους κτηνοτρόφους, γιατί η συνεχιζόμενη καθυστέρηση «αποβαίνει μοιραία για την κτηνοτροφία», καλεί την Κυβέρνηση με γραπτή του δήλωση ο Γενικός Γραμματέας του Παναγροτικού Νεκτάριος Κάρυος.

Σύμφωνα με τον κ. Κάρυο «φαίνεται ότι εξέλειπε η ευαισθησία από την Κυβέρνηση, για τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα, διατήρησης ακόμα και των ζώων τους στη ζωή».

Δεν είναι αρκετό, αναφέρει, η Κυβέρνηση να περιορίζεται μόνο σε μέτρα που δεν έχουν οικονομικό κόστος, όπως στην περίπτωση

του χαλουμιού.

«Για να παραχθεί γάλα για το χαλούμι χρειάζονται λεφτά για την αγορά τροφής, για αυτό τώρα είναι η ώρα να παραχωρηθούν άμεσα οι συνήθης ετήσιες ενισχύσεις στους κτηνοτρόφους μας για να μπορέσουν να αγοράζουν ντόπιες τροφές που είναι και πιο φθηνές», προσθέτει.

Καταλήγοντας, ο κ. Κάρυος αναφέρει πως «όταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια προειδοποιούσαμε για το γεγονός ότι η αγροτική οικονομία βρίσκεται σε διαρκή κρίση και δεν πρέπει να επηρεαστεί από τυχόν πολιτικές λιτότητας, γνωρίζαμε ότι θα φτάναμε στο σημείο να κινητοποιηθούμε για τα αυτονόητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα