Έκκληση στο λαό για αγωνιστικό πνεύμα απευθύνει ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ

19:03 27/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Έκκληση προς το λαό να διατηρήσει την αυτοπεποίθηση και το αγωνιστικό του πνεύμα και να αντλήσει σθένος από τις αστείρευτες δυνάμεις και δυνατότητες του και την πίστη του στο παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος.

Ο κ. Ομήρου πρόσθεσε ότι η ΕΔΕΚ απαιτεί άμεσα τον καταλογισμό ευθυνών και την προσαγωγή των υπαιτίων ενώπιον της δικαιοσύνης και καταλογισμό την πολιτικών ευθυνών για την κατάληξη στη

σημερινή οικονομική τραγωδία.

Συνεχίζοντας διαμήνυσε ότι το Κίνημα απαιτεί τη δημοσιοποίηση του καταλόγου των ονομάτων προσώπων, που φυγάδευσαν χρηματικά ποσά κατατεθειμένα σε κυπριακές τράπεζες, σε τράπεζες του εξωτερικού το τελευταίο χρονικό διάστημα και προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχθεί συγκάλυψη των εγκλημάτων που οδήγησαν εδώ και ότι η ΕΔΕΚ θα επιμείνει μέχρι τέλους στην κάθαρση και στην κατανομή των πολιτικών και ποινικών ευθυνών.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ διατύπωσε τη θέση ότι απαιτείται ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του απεγκλωβισμού μας από τα δεσμά του ευτελισμού, της αναξιοπρέπειας, της οικονομικής δουλείας και της κοινωνικής δυστυχίας που οδήγησαν τον τόπο και το λαό η Τρόικα και το Eurogroup και ανέφερε ότι η μεγάλη μας ευθύνη είναι αντί της ευτελούς και αναξιοπρεπούς επαιτείας να επιλέξουμε την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας, της εθνικής αξιοπρέπειας και της ηθικής ακεραιότητας της πατρίδας μας.

«Ο επιχειρούμενος στραγγαλισμός της κυπριακής οικονομίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν αφήνει κανένα άλλο περιθώριο παρά να επιδιώξουμε την οριστική λύση των σημερινών προβλημάτων εκτός Μηχανισμού και εκτός Τρόικας και ανέφερε ότι προτεραιότητα τώρα είναι η προετοιμασία για ταχύτατη απαλλαγή από μνημόνια και δανειακές συμβάσεις», συνέχισε.

Ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι αναμέναμε από τους Εταίρους μας κατανόηση και αλληλέγγυα συμπεριφορά, πολύ περισσότερο επειδή το μεγάλο πρόβλημα της κυπριακής οικονομίας είχε ως βασική αιτία μια απόφαση Ευρωπαϊκού Θεσμικού Οργάνου για απομείωση του ελληνικού χρέους, αντί τούτου βρεθήκαμε ενώπιον ενός ωμού και κλιμακούμενου εκβιασμού».

Η Κύπρος κλήθηκε να διαλύσει το χρηματοπιστωτικό της σύστημα και να υπαχθεί σε δεσμά νεοαποικιακής μορφής από εκείνους, που ως μη όφειλαν, αντί ως εταίροι συμπεριφέρονται ως εκβιαστές συνέχισε προσθέτοντας πως είναι προφανές ότι στο χρονικό διάστημα που προηγήθηκε της σημερινής κρίσης υπήρξε μεθόδευση για τη διατύπωση του σημερινού ωμού εκβιασμού.

Ο κ. Ομήρου παρατήρησε πως όταν η Κύπρος εντάχθηκε στην Ευρωζώνη το 2008 κατόπιν των απαραίτητων ελέγχων, εκρίθη ότι ούτε φορολογικός παράδεισος ήταν, ούτε χώρα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Είπε ακολούθως πως αιφνίδια, αλλά όχι ανεξήγητα, τους τελευταίους μήνες, η Κύπρος έγινε στόχος κακόβουλων και συκοφαντικών επιθέσεων που αφορούν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και το φορολογικό καθεστώς με «ορατούς δια γυμνού οφθαλμού» στόχους, την καταστροφή του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος, τη διάλυση των παραδοσιακών φιλικών σχέσεων της Κύπρου με τη Ρωσία και την περιαγωγή της χώρας μας σε καθεστώς κράτους ήσσονος ή και ανύπαρκτης κρατικής κυριαρχίας.

Επαναλαμβάνοντας ότι η συμφωνία της 25ης Μαρτίου είναι εξοντωτική αφού επέβαλε την ουσιαστική εξουθένωση των δύο «πνευμόνων» με τους οποίους ανέπνεε το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου, τις δύο μεγαλύτερες κυπριακές τράπεζες, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα που επέβαλε η Τρόικα και αποδέχθηκε η Κυβέρνηση, που διαπραγματεύθηκε ανέτοιμα και αμήχανα, η κυπριακή οικονομία θα οδηγηθεί σε φαύλο κύκλο ύφεσης, σε δραματική ανεργία, σε κλείσιμο επιχειρήσεων, μαζική φτώχεια και κοινωνική δυστυχία, διατύπωσε την εκτίμηση πως «η συμπεριφορά της Τρόικας και των ισχυρών ταγών της ΕΕ υπήρξε προμελετημένη, αδίστακτη και καταστροφική».

Οπρώην Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ κατάγγειλε ότι οι Κύπριοι αντιμετωπίστηκαν από την Ευρωζώνη «ως γκάγκστερ και εγκληματίες», είπε ο κ. Ομήρου και ανέφερε ότι «δεν μπορούμε παρά να συνδέσουμε αυτή τη συμπεριφορά με τη μελλοντική διαχείριση του φυσικού μας πλούτου και τη λύση του Κυπριακού.

Πρόσθεσε ότι «αυτές οι διαπιστώσεις δεν είναι επινοήσεις συνωμοσιολογικού χαρακτήρα αλλά το αβίαστο συμπέρασμα από όλες τις μεθοδεύσεις των τελευταίων μηνών».

Διαβεβαιώνοντας ότι «δεν θα παραδοθούμε και δεν θα γίνουμε οι δουλοπάροικοι του Βερολίνου και των ταγών της Ευρωζώνης που ανερυθρίαστα κομπάζουν ότι κατέστρεψαν το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου και ότι χρησιμοποιούν τη χώρα μας ως πειραματόζωο για τις πρακτικές που θα ακολουθήσουν και σε άλλες χώρες», είπε ότι η απάντηση μας είναι ότι θα αντισταθούμε και θα αντιπαλέψουμε την Τρόικα και το μηχανισμό, με όσες θυσίες κι αν απαιτηθούν και δήλωσε ότι η ΕΔΕΚ μπαίνει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για αποδέσμευση από την Τρόικα και το μνημόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα