Έκκληση του ΑΚΕΛ να ψηφιστούν οι προτάσεις νόμου του για επενδύσεις και ΦΑ

13:47 21/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έκκληση προς τις άλλες πολιτικές δυνάμεις «να συνδράμουν ώστε το ταχύτερο δυνατό να προωθηθούν για συζήτηση και ψήφιση οι τροπολογίες στον «Περί Διεθνών Εμπιστευμάτων Νόμο 69 (Ι) 1992», απεύθυνε το ΑΚΕΛ, δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Γιώργου Λουκαΐδη.

Σε δηλώσεις του το Σάββατο ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι σε συνέχεια επιστολής που αποστάληκε στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων από τον Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ,

Άντρο Κυπριανού, «αποτελεί εκτίμηση μας ότι πρόκειται για ένα σημαντικό νομοθέτημα, το οποίο εάν ρυθμιστεί σωστά θα λειτουργήσει θετικά για την Κυπριακή οικονομία προσελκύοντας επιχειρήσεις και επενδύσεις στον τομέα των εμπιστευμάτων στο εξωτερικό. Αυτή την περίοδο που γίνεται μεγάλη προσπάθεια εξυγίανσης των δημοσίων οικονομικών ώστε να δοθεί ανάπτυξη στην οικονομία του τόπου η Βουλή ενδείκνυται μέσω των αρμοδιοτήτων της να συμβάλει νομοθετώντας, όπως και στην προκειμένη περίπτωση».

Θεωρούμε, πρόσθεσε «απαράδεχτο το γεγονός ότι έχει παρέλθει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από την κατάθεση των προτεινόμενων τροπολογιών (στις 25/10/2010). Αυτή η κωλυσιεργία δημιουργεί ερωτηματικά ως προς τις προθέσεις ορισμένων μελών του Σώματος, δεν εξυπηρετεί τίποτα προς όφελος της οικονομίας και δεν δικαιολογεί καμία άλλη καθυστέρηση».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «εναπόκειται κατά συνεπείαν στην Βουλή να προωθήσει το θέμα τάχιστα. Σε αντίθετη περίπτωση θα έχουμε κάθε δικαίωμα να θεωρήσουμε ότι κρύβονται προσωπικές ή κομματικές σκοπιμότητες πίσω από αυτή την καθυστέρηση».

Αναφερόμενος στην τροποποίηση του «Περί Ρύθμισης της Αγοράς Φυσικού Αερίου Νόμο» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ είπε ότι «το ΑΚΕΛ λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα του φυσικού αερίου και ιδιαίτερα τις ενέργειες και τις αποφάσεις από πλευράς της Δημοκρατίας για την εξεύρεση και εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, κατέθεσε σχετική πρόταση νόμου. Με την πρόταση εκσυγχρονίζεται η υφιστάμενη νομοθεσία ώστε το νομοθετικό πλαίσιο να ευθυγραμμίζεται και να εκσυγχρονίζεται με τις νέες αποφάσεις, εξελίξεις, κατευθύνσεις και δρομολογημένες δράσεις της Δημοκρατίας στο θέμα αυτό».

Συγκεκριμένα, πρόσθεσε «σύμφωνα με την πρόταση νόμου καταργείται ο τροποποιητικός νόμος 199(Ι)/2007 και επαναφέρονται τα άρθρα του Νόμου 183(Ι)/2004 τα οποία ακριβώς είχαν ανασταλεί στη βάση των τότε δεδομένων και αποφάσεων έλευσης φυσικού αερίου στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Καταλήγοντας ο κ. Λουκαΐδης, «εξ’ αντικειμένου η προοπτική πλέον εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου και διάθεση του, ως επίσης και η αντίστοιχη δημιουργία αποκλειστικού σταθμού για την παραλαβή, αποθήκευση και αεριοποίηση του υγροποιημένου φυσικού αερίου δεν υφίστανται. Ως εκ τούτου ο τροποποιητικός νόμος του 2007 καθίσταται ανενεργός και χρήζει κατάργησης, ώστε πλέον η νομοθεσία να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα».

”Σ’ αυτά τα πλαίσια και έχοντας υπόψη τον κοινό στόχο όλων για μια σωστή στρατηγική χειρισμού και εκμετάλλευσης του φ

Keywords
Τυχαία Θέματα