Ενα βήμα μπροστά θα είναι θετική εξέλιξη, σύμφωνα με τον Οζγκιουργκιούν

12:12 21/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Χασάν Χάστουρερ, είπε ότι προσμένει ανακοίνωση του ΓΓ του ΟΗΕ για επίτευξη συμφωνίας.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, είπε ότι, ακόμη και αν δεν λεχθεί ότι επιλύθηκε το Κυπριακό, και μόνον ένα βήμα προς τα εμπρός είναι θετική εξέλιξη.

Σε ερώτηση κατά πόσο ο ΓΓ του ΟΗΕ είναι πιθανόν να δηλώσει ότι αδυνατεί την συνέχιση της διαδικασίας από την στιγμή που και

η επικείμενη συνάντηση δεν θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, ο λεγόμενος υπεξ απάντησε αρνητικά.

Ο κ. Οζγκιουργκιούν δεν αποκλείει την λήψη απόφασης για πιο εντατικές συνομιλίες μέχρι τον Μάρτιο και νέα συνάντηση στο τέλος του μήνα αυτού.

Αναφέρθηκε ακόμη και στην ανάγκη σύγκλησης διεθνούς διάσκεψης ενώ σε ερώτηση αν το λεγόμενο υπουργείο του συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις απάντησε καταφατικά και είπε ότι εκτός από τον Οζερσάϊ, όλα τα άλλα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας ανήκουν στο λεγόμενο υπεξ.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι μεταξύ Ερογλου και ψευδοκυβένησης υπάρχει πλήρης ταυτότητα απόψεων στο Κυπριακό και ότι η Αγκυρα υποστηρίζει την επίλυση του προβλήματος και είναι έτοιμη να συμβάλει στην επίτευξη συμφωνίας.
Σε ερώτηση κατά πόσο η τουρκική πλευρά έχει σχέδιο Β’ και Γ, απάντησε καταφατικά λέγοντας ότι δεν είναι σωστό να αναφερθεί σε αυτά.

Σε ερώτηση κατά πόσο συμβάλλουν στη λύση οι ξένες δυνάμεις που παρουσιάζονται ότι την επιθυμούν, απάντησε αρνητικά και ισχυρίστηκε ότι ίσως το Κυπριακό δεν επιλύεται επειδή αυτό δεν εξυπηρετεί αρκετές από τις δυνάμεις αυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα