Έκλεισαν το δρόμο των Ποτίμων οι κάτοικοι της Κισσόνεργας

14:12 29/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα κάτοικοι της Κισσόνεργας και ιδιοκτήτες γης της περιοχής των Ποτίμων μετά την δημοσιοποίηση του τοπικού σχεδίου Πάφου που εκπονήθηκε το 2011 και υποβαθμίζει τον συντελεστή δόμησης καθιστώντας την περιοχή σε πράσινο. Οι κάτοικοι κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα όπως « Όχι στην αδικία, ναι, στην στοχευμένη ανάπτυξη», έκλεισαν συμβολικά για 10 περίπου λεπτά τον κύριο δρόμο στην περιοχή Πότιμα που οδηγεί προς στο Coral Bay και την Κισσόνεργα.

Σε

δηλώσεις του ο Κοινοτάρχης Κισσόνεργας Γιώργος Στυλιανού, είπε πως αυτό είναι κατάφορη αδικία εις βάρος των μικροϊδιοκτητών γης της περιοχής, η οποία είναι μόλις 700 μέτρα από την Μαρίνα η οποία με το τοπικό σχέδιο που εκπονήθηκε το 2011 προβλέπει την ένταξη της στην ζώνη προστασίας που σημαίνει καμία ανάπτυξη.

Αυτό που ζητούν σημείωσε οι ιδιοκτήτες γης και το κοινοτικό συμβούλιο στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις, είναι να υπάρχει μια στοχευμένη ανάπτυξη.

Οι συντελεστές δόμησης που προτείνει το τοπικό σχέδιο Πάφου όπως είπε ο κ. Στυλιανού είναι μόνο στο 5%.

Το αίτημα των ιδιοκτητών γης τόνισε, είναι να ενταχθεί η περιοχή σε σχέδιο για παραθεριστική κατοικία η οποία να τους δίνει το δικαίωμα της ανάπτυξης.

Από την πλευρά τους ιδιοκτήτες δήλωσαν ότι με την σημερινή διαμαρτυρία τους θέλουν να δείξουν την πρόθεση τους ότι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια σε αυτή την κατάφορη αδικία η οποία υποβαθμίζει την περιοχή, ενώ έκαναν λόγο και για εξόφθαλμες εξυπηρετήσεις κάποιων .

Οι διαδηλωτές σταμάτησαν συμβολικά την κυκλοφορία στο δρόμο που οδηγεί προς το Coral Bay για 10 λεπτά για να εκφράσουν την αγανάκτηση τους για το θέμα των πολεοδομικών ζωνών αφού όπως ανέφεραν πρέπει να υπάρχει ίση και ισότιμη μεταχείριση των περιοχών.
Από τις αλλαγές στο τοπικό σχέδιο Πάφου στην Περιοχή των Ποτίμων Κισσόνεργας επηρεάζονται γύρω στους 100 ιδιοκτήτες που έχουν στην κατοχή τους περίπου 600 σκάλες .

Keywords
Τυχαία Θέματα