Εκλογές το συντομότερο ζητά η Παπαρήγα

21:22 23/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο είχε σήμερα η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία ζήτησε εκλογές το συντομότερο για «να μην χαθεί άλλος χρόνος», όπως είπε, προσθέτοντας ότι ώσπου να γίνουν οι εκλογές

«θα υπάρχουν νομοσχέδια αντιλαϊκά – αντεργατικά που θα ψηφίζονται απ’ τη Βουλή και επιπλέον τρέχουν σοβαρά προβλήματα, που εμείς δεν πρόκειται να μείνουμε μόνο στη μάχη για την ψήφο, αλλά μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες θα προσπαθούμε να στηρίζουμε και να οργανώνουμε τους αγώνες».

Όσον αφορά ενδεχόμενες προβοκάτσιες την 25η Μαρτίου, η κ. Παπαρήγα είπε ότι«βεβαίως υπάρχουν και προβοκάτορες και προβοκάτσιες, αλλά να το ξεκαθαρίσουμε: Δεν είναι και το κράτος ή τμήματα του κράτους έξω απ’ αυτές τις προβοκάτσιες. Υπάρχει μια μερίδα που χρησιμοποιεί την προβοκάτσια για να χτυπηθεί το κίνημα. Εμείς λοιπόν παλεύουμε το κίνημα να μεγαλώσει, να χρησιμοποιεί όλες τις μορφές πάλης και ταυτόχρονα να βγάζει απ’ έξω τους προβοκάτορες και να μην κινδυνεύει απ’ τις προβοκάτσιες».

Σημείωσε παράλληλα ότι «και η κυβέρνηση βολεύεται με την ένταση της καταστολής και οι προβοκάτορες της έδωσαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί την κρατική καταστολή, όχι μόνο για τους προβοκάτορες, αλλά κατά του κινήματος».

Η ΓΓ του ΚΚΕ ανέφερε ότι «η 25η Μαρτίου ως εθνική εορτή έχει αλλοιωθεί προ πολλού», διότι – όπως είπε – «συνδέεται πάντα με την πολιτική κατάσταση του σήμερα, αλλοιώνοντας τον πραγματικό χαρακτήρα του αγώνα του 1821. Περνάει η δήθεν εθνική ομοψυχία. Υπήρχε τότε και ο Κολοκοτρώνης με το ”φωτιά και τσεκούρι”, υπήρχαν και οι κοτζαμπάσηδες. Και σήμερα εθνική ομοψυχία δεν μπορεί να υπάρχει ούτε γύρω απ’ το α ή το β νόημα της 25ης Μαρτίου».

Η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι «η πάλη είναι ταξική, τα στρατόπεδα είναι διαμορφωμένα και επομένως κάθε καπηλεία της 25ης Μαρτίου και απ’ την κυβέρνηση και απ’ τα κόμματα που τη συναπαρτίζουν και άλλους, είναι αποδοκιμαστέα», προσθέτοντας ωστόσο ότι το ΚΚΕ δεν εγκρίνει τις προβοκάτσιες.

«Οποιος θέλει να τιμήσει την παρέλαση πρέπει να την τιμήσει σωστά και να αποκλείσει τις προβοκάτσιες. Μπορείς να διαφωνείς με το α ή β νόημα, εμείς σεβόμαστε αυτούς που διαδηλώνουν, αλλά ας πάρουν υπόψη ότι μερικοί θέλουν όξυνση, προβοκάτσια και ενδεχόμενα να βρεθούν και προσχήματα για να αναβληθούν και οι εκλογές».

Keywords
Τυχαία Θέματα