Συνάντηση Μαρκουλλή με τον ομόλογο της ΠΓΔΜ

20:16 23/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή είχε σήμερα διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) Νίκολα Ποπόσκι, στον οποίο τόνισε ότι η Κύπρος επιθυμεί να προωθήσει την ευρωπαϊκή προοπτική όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της κ. Μαρκουλλή και παρά τη μη ύπαρξη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών, στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση έγινε υπό το φως της επικείμενης ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Οπως επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση της Υπουργού Εξωτερικών, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό και φιλικό κλίμα και επικεντρώθηκε σε θέματα σχετικά με την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας καθώς και τις παρεμφερείς εσωτερικές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ.

Η κ. Μαρκουλλή ενημέρωσε τον κ. Ποπόσκι για τα κύρια θέματα που θα απασχολήσουν την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, τονίζοντας ότι μια από τις προτεραιότητες που θα αναδείξει η Κύπρος είναι η περαιτέρω προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε τη μεγάλη σημασία της διατήρησης καλών γειτονικών σχέσεων και εξέφρασε την ελπίδα πως θα υπάρξει η αναγκαία καλή θέληση ώστε να προκύψει μια αμοιβαία αποδεκτή λύση επί του θέματος της ονομασίας της χώρας, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα