Εκπαιδευτική/περιβαλλοντική ημερίδα φιλοξένησε η Ελληνική Τράπεζα

16:52 26/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εκπαιδευτική/περιβαλλοντική ημερίδα, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, οργάνωσε και φιλοξένησε η Ελληνική Τράπεζα σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση CYMEPA και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Την εκδήλωση επιχορήγησε η Ελληνική Τράπεζα, χορηγός του Προγράμματος «Οικολογικά Σχολεία».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Τράπεζας,

ο χαρακτήρας της ημερίδας ήταν ενημερωτικός, πραγματοποιήθηκε στο κτήριο Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας και συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από τα 31 οικολογικά νηπιαγωγεία της Λευκωσίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα νηπιαγωγεία ενημερώθηκαν για τις ενέργειες / δράσεις που γίνονται σε κάθε θεματική ενότητα των «Οικολογικών Σχολείων». Η συνάντηση έγινε στην παρουσία του Πρώτου Λειτουργού Εκπαίδευση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Ιωάννη Γιαννάκη, του αρμόδιου για τα «Οικολογικά Σχολεία» επιθεωρητή Γιώργου Γεωργίου, της επιθεωρήτριας των Οικολογικών Νηπιαγωγείων Λευκωσίας κυρίας Άννας Βιολάρη και άλλων επιθεωρητών και επιθεωρητριών.

Τα «Οικολογικά Σχολεία» είναι ένα Διεθνές Πρόγραμμα του FEE (Foundation for Environmental Education) και απευθύνεται στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια. Έχει ως στόχο, μέσα από τη μελέτη θεμάτων όπως είναι η Ενέργεια, το Νερό, τα Απορρίμματα, η Βιοποικιλότητα και η Θάλασσα, να βοηθήσει τους μαθητές και αυριανούς πολίτες να αποκτήσουν μια υπεύθυνη και ενεργητική στάση σε σχέση με το περιβάλλον.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σήμερα 305 σχολεία παγκύπρια και η Ελληνική Τράπεζα στηρίζει το θεσμό αυτό από το 1999.

Keywords
Τυχαία Θέματα