Έκπληξη και δυσφορία εκφράζει η Α.Παπαδοπούλου! Παράταση Κομισιόν ,σε 7 χώρες για τον περιορισμό των δημοσιονομικών ελλειμμάτων τους

17:08 30/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου (ΔΗΚΟ, Σ&Δ), εκφράζει δημόσια την έκπληξη και τη δυσφορία της καθώς, στον απόηχο των άδικων και οδυνηρών αποφάσεων σε βάρος της Κύπρου και άλλων χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, η Κομισιόν εμφανίζεται ετεροχρονισμένα διαλλακτικότερη σήμερα, στο θέμα της δημοσιονομικής προσαρμογής προτείνοντας να δοθεί παράταση σε 7 χώρες για τον περιορισμό των δημοσιονομικών τους ελλειμμάτων. Πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα της πολιτικής των δύο μέτρων και δύο σταθμών στην ΕΕ, αλλά και εμμέσως

για παραδοχή για τον λανθασμένο και εγκληματικό τρόπο που ενήργησαν σε βάρος της Κύπρου, καταστρέφοντας το οικονομικό της μοντέλο μέσα σε μερικά 24ωρα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε στο Συμβούλιο της ΕΕ, διετή παράταση για τον περιορισμό των δημοσιονομικών ελλειμμάτων της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Σλοβενίας και της Πολωνίας και ένα χρόνο παράταση για την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Πορτογαλία, αφήνοντας εκτός, τις χώρες των μνημονίων.

Η Ευρωβουλευτής διερωτάται πως είναι δυνατόν η ίδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή που μόλις προ διμήνου συνυπόγραψε τις αποφάσεις του Eurogroup και εξάντλησε όλη την αυστηρότητά της σε βάρος της Κύπρου, να δείχνει σήμερα κατανόηση και διαλλακτικότητα για τα οικονομικά προβλήματα των χωρών, αιτιολογώντας πως πιθανή κατάρρευση τους θα αποτελέσει πραγματικό κίνδυνο για την οικονομία. Διερωτάται γιατί δεν δόθηκε εύλογος χρόνος και στην Κύπρο να αντιμετωπίσει το έλλειμμα χρέους και κυρίως το θέμα της σμίκρυνσης του μεγέθους των κυπριακών τραπεζών, στη βάση ενός εναλλακτικού σεναρίου και όχι του βίαιου κουρέματος καταθέσεων.

Η κα Παπαδοπούλου θεωρεί άκρως ανησυχητικό το γεγονός πως ακολουθείται μια πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών με τις αποφάσεις και τους χειρισμούς της Κομισιόν και απευθύνει έκκληση προς την Κυβέρνηση έστω και τώρα που οι Ευρωπαίοι -κι αυτός ακόμη ο κ. Σόϊμπλε- εμφανίζονται πιο διαλλακτικοί, να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και παραστάσεις, ώστε να διασφαλίσει τα δικαιώματα της χώρας μας και την αρχή της ισοτιμίας στην ΕΕ, μη αποκλείοντας το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης των όρων της τρόικας ώστε να είναι λιγότερο απεχθείς για τον κυπριακό λαό.

Keywords
Τυχαία Θέματα