Εκρήξεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης – Αρκετοί τραυματίες – Τρεις νεκροί

22:57 15/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Είδηση 23.15: Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις δύο εκρήξεις κοντά στη γραμμή του τερματισμού του Μαραθώνιου της Βοστόνης αναφέρει στον ιστοτοπό της η εφημερίδα Boston Globe.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News επικαλείται επίσης ρεπορτάζ τοπικού τηλεοπτικού σταθμού σύμφωνα με το οποίο τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.

————————————

Είδηση 22.44:

Δύο ισχυρές εκρήξεις κοντά στη γραμμή τερματισμού του σημερινού Μαραθωνίου της Βοστόνης, έσπειραν τον πανικό στους εκατοντάδες θεατές.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για δεκάδες τραυματίες, που μεταφέρονται σε νοσοκομεία και κάποιοι σε παρακείμενο ξενοδοχείο, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για τρεις νεκρούς.

Δεν υπάρχουν στοιχεία για την προέλευση των εκρήξεων, χωρίς να αποκλείεται και η πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης.

Η έκρηξη συνέβη στις 2:45 μμ τοπική ώρα (9:45 μμ ώρα Κύπρου) κι ενώ ο βασικός κορμός των δρομέων είχε τερματίσει.

Οι νικητές είχαν ήδη περάσει τη γραμμή του τερματισμού, όταν σημειώθηκαν οι εκρήξεις, ενώ χιλιάδες άλλοι δρομείς εξακολουθούσαν ακόμη να τρέχουν στην διαδρομή του Μαραθωνίου.

Οι εικόνες της τηλεόρασης έδειξαν τον καπνό τα ασθενοφόρα και την αστυνομία κοντά στη γραμμή του τερματισμού, όπου οι θεατές παρακολουθούσαν από τις κερκίδες.

Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για «εκκωφαντικές εκρήξεις» ενώ φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν τραυματιοφορείς να μεταφέρουν τραυματίες.

Εκπρόσωπος του Boston Marathon, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί σε κανένα η είσοδος ή η έξοδος από το κτίριο του ξενοδοχείου που βρίσκεται η έδρα του μαραθωνίου.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις. Η εφημερίδα Boston Globe ανέφερε στο λογαριασμό της στο Twitter ότι τουλάχιστον δώδεκα έχουν τραυματιστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα