Εκστρατεία ενημέρωσης από την ΠΑΣΥΠΙ για την ασφάλεια των πτήσεων

19:33 22/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εκδήλωση ενημέρωσης των ταξιδιωτών για την ασφάλεια των πτήσεων πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί πιλότοι και αεροσυνοδοί, μέλη της ΠΑΣΥΠΙ στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση εντάσσεται στην Πανευρωπαϊκή εκστρατεία με τίτλο “Walkout for safety” και αποσκοπεί στην ενημέρωση των επιβατών για τους νέους κανόνες που αφορούν τις ώρες πτήσεις των πληρωμάτων των αεροσκαφών.

Στο ενημερωτικό υλικό που διανεμήθηκε τονίζεται η σημασία της ασφάλειας των πτήσεων, ενώ επισημαίνεται ότι οι νέοι κανόνες που προτίθεται να υιοθετήσει η

Ευρώπη είναι αντίθετοι με τις επιστημονικές έρευνες και υποδείξεις, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών.

Ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΥΠΙ στην Ευρωπαϊκή Ένωση Πιλότων, Χάρης Χριστοδουλίδης τόνισε ότι με το προτεινόμενο προσχέδιο ευρωπαϊκών κανόνων επηρεάζεται η ασφάλεια των πτήσεων. Τα πληρώματα των αεροσκαφών, πρόσθεσε, είναι ανθρωπίνως αδύνατον να αντεπεξέλθουν στα νέα ωράρια που προσπαθεί να καθιερώσει η Ευρώπη. Η εκδήλωση, τόνισε, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των ταξιδιωτών, γιατί το θέμα τους ενδιαφέρει άμεσα.

Όσοι ενδιαφέρονται να υπογράψουν το σχετικό ψήφισμα κατά της επέκτασης των ωρών πτήσεων, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.dead-tired.eu καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΑΣΥΠΙ.

Keywords
Τυχαία Θέματα