Ελλάδα: Εκλέγησαν οι Αντιπρόεδροι της Βουλής – Κενή η θέση του έβδομου Αντιπροέδρου

18:02 29/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Χωρίς να εκλεγεί τελικά έβδομος Αντιπρόεδρος ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής Αντιπροέδρων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Συγκεκριμένα, Α΄, Β’ και Γ’ Αντιπρόεδροι εκλέχτηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Τραγάκης, Αθανάσιος Νάκος και Χρήστος Μαρκογιαννάκης, αντίστοιχα με 235 ψήφους υπέρ, 48 λευκά και δύο άκυρα. Στην θέση του Δ’ Αντιπροέδρου εκλέχτηκε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης

με 227 ψήφους υπέρ, 57 λευκά και ένα άκυρο. Στην θέση του Ε’ Αντιπροέδρου εκλέχτηκε ο κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, με 228 ψήφους υπέρ, 54 λευκά και τρία άκυρα. Στη θέση του ΣΤ’ Αντιπροέδρου, εκλέχτηκε η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, υποψήφια των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με 225 ψήφους υπέρ, 56 λευκά και τρία άκυρα.

Κενή έμεινε η θέση του Ζ’ Αντιπροέδρου της Βουλής, καθώς ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, δεν συγκέντρωσε τις απαραίτητες 75 ψήφους, αφού έλαβε 41 ψήφους υπέρ, 204 κατά και 39 λευκά. Εντούτοις, καταγράφεται ότι εκτός από τους 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τον κ. Ζησιμόπουλο ψήφισαν άλλοι 23 βουλευτές άλλων κομμάτων, στη μυστική ψηφοφορία.

Η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της στηλιτεύει το γεγονός ότι δεν εκλέχτηκε ο κ. Ζησιμόπουλος σημειώνοντας ότι «αυτή είναι η δημοκρατία τους και τόσο σέβονται την ετυμηγορία μισού εκατομμυρίου Ελλήνων. Το Εθνικιστικό Κίνημα θα κάνει χρήση παντός νομίμου δικαιώματός του και το νομικό μας τμήμα ήδη προετοιμάζει την προσφυγή μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Μέχρι τότε οι πάντες οφείλουν να καταλάβουν ποια είναι η μόνη πολιτική δύναμη που αντιμάχεται το ένοχο για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδος σύστημα εξουσίας».

Στις θέσεις των κοσμητόρων της Βουλής εκλέχτηκαν οι Κώστας Κουκοδήμος και Νίκος Παναγιωτόπουλος, από την Νέα Δημοκρατία, και Νάσος Αθανασίου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ως Γραμματείς εκλέχτηκαν οι βουλευτές Χρήστος Δήμας, Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Κεφαλογιάννης και Μάξιμος Σενετάξης από την Νέα Δημοκρατία και Μαρία Μπόλαρη από το ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά το πέρας της διαδικασίας, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Μεϊμαράκης θα μεταβεί συνοδευόμενος από τους τρεις Αντιπροέδρους στον Πρωθυπουργό, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελλάδα, Εκλέγησαν, Αντιπρόεδροι, Βουλής – Κενή, Αντιπροέδρου,ellada, eklegisan, antiproedroi, voulis – keni, antiproedrou