Ελλάδα: Υπουργική σύσκεψη για τις οφειλές του Δημοσίου σε φάρμακα

19:23 5/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σύσκεψη είχαν σήμερα το πρωί οι Υπηρεσιακοί Υπουργοί Οικονομικών και Υγείας της Ελλάδας, όσον αφορά την οριστικοποίηση των ποσών που θα διατεθούν από το Δημόσιο για τις οφειλές του σε προμηθευτές, φαρμακοποιούς, κλινικές.

Ο Υπηρεσιακός Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζανιάς και ο υπηρεσιακός Υπουργός Υγείας, Χρήστος Κίττας, συζήτησαν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ

ύψους 70 εκατ. ευρώ προς τους φαρμακοποιούς για τον Μάρτιο είναι διαθέσιμες, αλλά δεν θα καταβληθούν εάν οι τελευταίοι δεν σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.

Σχετικά με την εξόφληση οφειλών παρελθόντων ετών, αναφέρεται ότι αυτή δεν είναι δυνατόν να γίνει από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, αφού συναρτάται με τη συνολικότερη εξόφληση των οφειλομένων του Δημοσίου ύψους 6,5 δισ. Ευρώ και η οποία αναμένεται να ξεκινήσει με την εκταμίευση της επόμενης δόσης της δανειακής σύμβασης.
Τελικές αποφάσεις επί τους θέματος των φαρμάκων, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες αναμένεται να δημοσιοποιηθούν την Τετάρτη.

Την ίδια στιγμή η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Ελλάδας, Ελένη Ράικου, όρισε και δεύτερο εισαγγελικό λειτουργό για τη διερεύνηση του προβλήματος που έχει ανακύψει με τη διάθεση φαρμάκων.

Συγκεκριμένα πέρα από τον εισαγγελέα Νίκου Ελευθεριάνου, ο οποίος χρεώθηκε πρώτος τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή την αναστολή χορήγησης φαρμάκων προς ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ορίστηκε για την έρευνα και η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου προκειμένου να ολοκληρωθεί η υπόθεση το συντομότερο δυνατό.

Keywords
Τυχαία Θέματα