Φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το ντιμπέιτ…

Σε ένα μεγαλοπρεπές «φιάσκο», με εκατέρωθεν αιτιάσεις για το ποιος φέρει την ευθύνη της ματαίωσης, εξελίχθηκε τελικά η υπόθεση του ντιμπέιτ ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα. Η αρχική ημερομηνία της 7ης Ιουνίου μετακινήθηκε χρονικά για τις 11 του μηνός, ωστόσο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησαν τόσο στον

τρόπο διεξαγωγής της «τηλεμαχίας» των δύο πολιτικών αρχηγών, όσο και στους δημοσιογράφους που θα καλούνταν να συντονίσουν τη συζήτηση.

Πλέον, οι δύο πλευρές επιδίδονται σε έναν «πόλεμο» ανακοινώσεων και… εντυπώσεων, επιρρίπτοντας η μία στην άλλη τις ευθύνες για το «ναυάγιο». Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή καμίας τηλεμαχίας και έκανε ό,τι μπορούσε για να τη δυναμιτίσει, υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, η οποία επαναλάμβανε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ, ενός μεταξύ των κ.κ. Σαμαρά και Τσίπρα και ενός με όλους τους αρχηγούς, πλην της Χρυσής Αυγής. «Η ανάγκη διεξαγωγής debate ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, εκτός της Χρυσής Αυγής, δεν υποκαθίσταται από τη διεξαγωγή ενός debate ανάμεσα στους προέδρους της Ν.Δ. και της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Γι’ αυτό το λόγο, o ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη διεξαγωγή δύο debate» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του κόμματος.

«Την ώρα που είχαν απολύτως συμφωνηθεί οι βασικοί άξονες και το πλαίσιο της τηλεμαχίας και ενώ οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για την έκδοση κοινής ανακοίνωσης εντός της ημέρας, ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο χθες το απόγευμα, όσο και σήμερα το μεσημέρι, εξέδωσε εσπευσμένα, δύο ανακοινώσεις, αγνοώντας ακόμα και τον ίδιο του το λόγο και κατεδαφίζοντας όλα όσα είχαν προηγουμένως συμφωνηθεί» σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Μιχελάκης.

Υποστήριξε επίσης ότι, μόλις οι εκπρόσωποί των δύο κομμάτων έδωσαν τα χέρια για την τηλεμαχία των δύο αρχηγών, αμέσως μετά ο ΣΥΡΙΖΑ «έσπευσε να τα ανακατέψει όλα: ονόματα δημοσιογράφων, διαδικασίες, ακόμα και εμπαιγμό των άλλων κομμάτων, με στόχο να τα τινάξει όλα στον αέρα».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «ανευθυνότητα» και «ελαφρότητα», ενώ επισήμανε ότι ο κ. Τσίπρας δυσκολεύεται να εξηγήσεις τις θέσεις του για «την στήριξή του από το λόμπι της δραχμής, την υπόθαλψη της τρομοκρατίας, την ελληνοποίηση εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, την έξοδό μας από το ΝΑΤΟ, τις πορείες της Νεολαίας του στα Σκόπια, με στόχο να τους δοθεί το όνομα Μακεδονία, και της μόνιμης συνηγορίας του υπέρ του παρεμπορίου και των κουκουλοφόρων».

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που επανήλθε στο θέμα, χαρακτηρίζοντας «θρασύδειλη» την στάση της ΝΔ. «Η ΝΔ, μετά από σιγή ημερών, αποφασίζει τελικά να ανακοινώσει την προειλημμένη της απόφαση για μη διεξαγωγή ντιμπέιτ, φοβούμενη την προβολή και την αντιπαράθεση των θέσεων των κομμάτων μπροστά στον ελληνικό λαό. Πρόκειται για μια θρασύδειλη πολιτική στάση, που την εκθέτει ανεπανόρθωτα» επισήμανε στη νεότερη ανακοίνωσή του.

Υποστήριξε παράλληλα ότι δεν είχε υπάρξει καμία συμφωνία μεταξύ των

Keywords
Τυχαία Θέματα