Ελληνική κινητοποίηση για τους απαχθέντες μητροπολίτες στη Συρία

16:06 23/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε «ανοιχτή γραμμή» βρίσκεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Πατριάρχη Αντιόχειας, προκειμένου να επιλυθεί το γρηγορότερο δυνατό η υπόθεση της απαγωγής του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Γρηγόριου Γιοχάνα (Ιωάννη) Ιμπραήμ.

Οι δύο ιερωμένοι απήχθηκαν από ενόπλους στην τουρκοσυριακή μεθόριο, ενώ συμμετείχαν

σε ανθρωπιστική αποστολή που επέστρεφε προς το Χαλέπι. Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια να εντοπιστούν οι δύο απαχθέντες το γρηγορότερο δυνατό και ότι έχουν κινητοποιηθεί όλες οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η εξέλιξη θα συζητηθεί και στη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, από όπου ο Έλληνας Υπουργός Δ. Αβραμόπουλος δήλωνε ότι το σύνολο της διεθνούς κοινότητας πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να τεθεί ένα τέλος στο δράμα του συριακού λαού, στο οποίο ενέταξε την απαγωγή των δύο ιερωμένων, χαρακτηρίζοντ’ας την κλιμάκωση της κατάστασης που σοβεί στη Συρία τόσο καιρό.

Έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει για την απελευθέρωση των δύο Μητροπολιτών απεύθυνε και η Ρώσικη Ορθόδοξη Εκκλησία.

Keywords
Τυχαία Θέματα