Ελληνοκύπριος πιλότος στις Τουρκικές Αερογραμμές!

13:58 19/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τον πρώτο Ελληνοκύπριο κυβερνήτη προσέλαβαν οι Τουρκικές Αερογραμμές. Ο “Φιλελεύθερος” αποκαλύπτει τη σχετική είδηση.

Αναλυτικά:

Τον πρώτο Ελληνοκύπριο κυβερνήτη που έφυγε πρόσφατα από τις Κυπριακές Αερογραμμές προσέλαβαν από χθες οι Τουρκικές Αερογραμμές.

Να σημειωθεί ότι τουλάχιστον άλλοι έξι πρώην πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών είχαν υποβάλει τους τελευταίους μήνες αίτηση πρόσληψης στη χαρακτηρισθείσα ως «πλέον ταχέως αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία

του κόσμου».

Ωστόσο, μέχρι και πρόσφατα πολιτική της τουρκικής εταιρείας ήταν να μην ανταποκρίνεται καθόλου στις αιτήσεις και μετέπειτα να στέλνει απάντηση με διακριτική άρνηση. Σε αντίθεση με τις άλλες περιπτώσεις, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο μέχρι πρόσφατα κυβερνήτης αεροσκαφών τύπου A320 των Κυπριακών Αερογραμμών, κλήθηκε να ακολουθήσει κανονικά τις διαδικασίες προσλήψεως κυβερνητών, κρίθηκε με πολύ ψηλή βαθμολογία ως κατάλληλος και προσλήφθηκε.

Προηγήθηκε διαβούλευση των Τουρκικών Αερογραμμών με την κυβέρνηση τους, που τους άναψε το πράσινο φως, ενδεχομένως όχι μόνο για τη συγκεκριμένη πρόσληψη, σύμφωνα με κύκλους του συγκεκριμένου κυβερνήτη, αν και υπάρχουν ενδοιασμοί ότι δημοσιοποίηση της περίπτωσης ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», στον 60χρονο Κύπριο πιλότο δίδεται πενταετές συμβόλαιο για να εργαστεί στις Τουρκικές Αερογραμμές μέχρι τα 65 του. Το Κυπριακό διαβατήριο πρέπει να σημειωθεί ότι ουσιαστικά αναγνωρίζεται από την Τουρκία, αφού δέχεται με αυτό επισκέπτες στη χώρα, ενώ όλες οι άδειες, τα διπλώματα και τα πιστοποιητικά του συγκεκριμένου κυβερνήτη, που διετέλεσε και σε σημαντικό πόστο επιχειρησιακού αξιωματούχου στις Κυπριακές Αερογραμμές, έχουν εκδοθεί από την Βρετανική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας.

Να σημειωθεί ότι ήδη στις Τουρκικές αερογραμμές εργάζονται ως κυβερνήτες και συγκυβερνήτες πέραν των 20 Ελλαδιτών πιλότων της πρώην Ολυμπιακής. Οι Τουρκικές Αερογραμμές έχουν 20.000 εργαζόμενους και μετέφεραν το 2013 σχεδόν 40 εκατ. επιβάτες, διαθέτουν 235 αεροσκάφη που θα αυξηθούν σε 300 εντός διετίας, ενώ εκτελεί δρομολόγια σε 196 αεροδρόμια 103 χωρών. Αυτό σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα κληθεί ο Κύπριος πιλότος να πραγματοποιήσει πτήσεις στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα