Ομήρου: Οφθαλμοφανείς οι κίνδυνοι στο Greentree

11:12 21/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για κινδύνους επιβολής χρονοδιαγραμμάτων, επιδιαιτησίας και σύγκλησης διεθνούς διάσκεψης προειδοποιεί εκ νέου η ΕΔΕΚ και καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη νέα συνάντηση με τον ΓΓ στο Greentree να τηρήσει όσα περιέχονται στο ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας.
Ταυτόχρονα επαναφέρει την ανάγκη αλλαγής τακτικής στις διαπραγματεύσεις και στρατηγικής στη συνολική διαχείριση του Κυπριακού.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ

Γιαννάκης Ομήρου σε ομιλία στη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος αναφέρθηκε εξάλλου και στις Προεδρικές εκλογές του 2013 λέγοντας ότι πρωταρχικό κριτήριο στη λήψη απόφασης θα είναι η ανάγκη επανακαθορισμού της εθνικής στρατηγικής και η εκ βάθρων αλλαγή των κρατικών θεσμών, προσθέτοντας ότι θα αναζητηθούν συγκλίσεις στον ενδιάμεσο χώρο για το πρόσωπο εκείνο που μπορεί να εκφράσει το αίτημα των αναγκαίων αλλαγών.

Αναφερόμενος πρώτιστα στο Κυπριακό , ο κ. Ομήρου έκανε λόγο για χρονικό ενός προαναγγελθέντος αδιεξόδου για το οποίο είχε προειδοποιήσει η ΕΔΕΚ, προσθέτοντας ότι το Κίνημα είχε ζητήσει από την προηγούμενη συνάντηση να τεθούν όροι και προϋποθέσεις, είχε επίσης εισηγηθεί αναβολή της νέας συνάντησης, αλλά δεν εισακούστηκε.

Ο κ. Ομήρου μίλησε για οφθαλμοφανείς κινδύνους, για πιέσεις και εκβιασμούς με στόχο επιδιαιτησία, χρονοδιαγράμματα και Διεθνή Διάσκεψη στη συνάντηση στο Greentree.
«Ελπίζουμε και ευχόμαστε να εξέλθουμε αλώβητοι, πράγμα ωστόσο πολύ αμφίβολο αφού δεν υπήρξε έγκαιρα η αναγκαία στρατηγική, ούτε η αναγκαία ενημέρωση, ούτε καν για το έγγραφο –περίγραμμα λύσης- που επιδόθηκε εν αγνοία του Εθνικού Συμβουλίου», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ κάκισε την διαχείριση του Κυπριακού τα τελευταία χρόνια λέγοντας ότι έχει οδηγήσει σε αδιέξοδα και μίλησε για αδικαιολόγητο ευσεβοποθισμό.

Είπε ότι η Τουρκία εμφανίζεται ως «αθώα περιστερά» και αντί να αποδοκιμάζεται και να καταδικάζεται, είμαστε ενώπιον μιας αντιμετώπισης πολιτικών ίσων αποστάσεων και κίνδυνο επίρριψης ισόβαθμων ευθυνών για το πιθανότατο αδιέξοδο.

«Βρισκόμαστε ενώπιον μιας οδυνηρής πραγματικότητας. Η αυταπάτη της πολιτικής της λεγόμενης ευελιξίας που δήθεν θα μας έβγαζε από το αδιέξοδο και έχει αποδειχθεί ουτοπία. Φτάσαμε στο σημείο η ανάληψη της Προεδρίας της Ε.Ε. από την Κυπριακή Δημοκρατία αντί να θεωρείται ενισχυτικό της Κυπριακής Δημοκρατίας να λειτουργεί ως χρονικός εκβιασμός και ως ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα», πρόσθεσε ο κ. Ομήρου.

Συνέχισε λέγοντας ότι «είναι φανερό από την επιστολή του Γ.Γ. ότι βρισκόμαστε ενώπιον ενός οδικού χάρτη για λύση πριν την ανάληψη της Ευρωπαϊκής Προεδρίας από την Κυπριακή Δημοκρατία. Μέσω χρονοδιαγραμμάτων και έμμεσης επιδιαιτησίας», και κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τηρήσει όσα περιέχονται στο ανακοινωθέν της τελευταίας συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο κ. Ομήρου προειδοποίησε εκ νέου για τους κινδύνους, τη σαφή εκτροπή και την ανάγκη λαϊκής επαγρύπνησης και κινητοποίησης για ματαίωση μιας λύσης άδικης και ετεροβαρούς, που θα θέτει σε κίν

Keywords
Τυχαία Θέματα