Ένα βήμα πριν από τη στάση πληρωμών ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς

15:29 12/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μια από τις δυσκολότερες οικονομικές περιόδους βιώνει ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς, ο οποίος βρίσκεται στα όρια της στάσης πληρωμών, αναφέρουν οι δημοτικές ομάδες ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, οι οποίες θεωρούν απαράδεκτη την απόφαση του Δημάρχου, ΔώροΥ Αντωνίου, να αναβάλει προγραμματισμένη συνεδρία για συζήτηση του θέματος.

Με ανακοίνωσή τους, οι τρεις δημοτικές ομάδες επισημαίνουν την ανάγκη

εξεύρεσης τρόπων αντιμετώπισης των οικονομικών προβλημάτων, κάνουν λόγο για “χωρίς ουσιαστικές δικαιολογίες” αναβολή της συνεδρίασης που είχε καθοριστεί προ ημερών και εκφράζουν την απαρέσκεια τους για τη στάση του Δημάρχου, “η οποία το μόνο που επιτυγχάνει είναι τη μεγιστοποίηση του προβλήματος και τη δημιουργία αναστάτωσης, τόσο στην υπηρεσία του Δήμου, όσο και στους δημότες”.

Κι ενώ οι δημοτικές ομάδες ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, ζήτησαν ήδη με γραπτή και ενυπόγραφη επιστολή τους, τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου εντός 48 ωρών, ο Δήμαρχος δηλώνει πως η αναβολή της συνεδρίας κρίθηκε αναγκαία, για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Αντωνίου ανέφερε πως, όντως ο Δήμος βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση, αφενός γιατί μειώθηκε η κρατική χορηγία και αφετέρου γιατί το 2012 ο Δήμος άρχισε την αποπληρωμή δανείων που έγιναν πριν από 3-4 χρόνια.

Τα οικονομικά προβλήματα προϋπήρχαν, αλλά μεγιστοποιήθηκαν λόγω αυτών των δυο συγκυριών, είπε ο κ. Αντωνίου, και πρόσθεσε ότι προτίθεται να συγκαλέσει τη σύσκεψη εντός των επόμενων ημερών και αφού πρώτα ολοκληρωθεί κύκλος διαβουλεύσεων με τους αρχηγούς των δημοτικών ομάδων “για να έχουμε μια πιο καθαρή πρόταση προς το δημοτικό συμβούλιο”.

Όσον αφορά στα μέτρα που θα ληφθούν για αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων, ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς δήλωσε πως ήδη άρχισαν να γίνονται αναπροσαρμογές στον προϋπολογισμό, με στόχο τη μείωση των εξόδων και την αύξηση των εσόδων του Δήμου.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως, μέσα από μια εποικοδομητική συζήτηση και τη λήψη ορθών αποφάσεων και μέτρων, η κατάσταση θα εξομαλυνθεί και θα αποφευχθεί και το όποιο ενδεχόμενο στάσης πληρωμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα