Ενδεχόμενη μεταφορά ασθενών από τη Λιβύη στην Κύπρο

12:53 17/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ενδεχόμενο μεταφοράς ασθενών από τη Λιβύη στην Κύπρο για σκοπούς νοσηλείας, διερευνά ο Υπουργός Υγείας Σταύρος Μαλάς, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη χώρα αυτή.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Υπουργός θα μελετήσει τις προοπτικές που διανοίγονται για επέκταση του κυπριακού ιατρικού και φαρμακευτικού επιχειρηματικού τομέα, στη Λιβύη.

Η προοπτική αυτή παρέχει τη δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης της Κύπρου, τη δύσκολη αυτή περίοδο, όπως ανέφερε ο Υπουργός.

«Αυτή την πολιτική την έχει υλοποιήσει η Ιορδανία αλλά και η Ελλάδα και η Ιταλία σε κάποιο βαθμό. Μας ενδιαφέρει – όπως βέβαια ενδιαφέρει και τους Λίβυους – να εξυπηρετούνται οι ασθενείς τους στην Κύπρο. Θα διερευνήσουμε αυτή τη δυνατότητα για να ενισχύσουμε ιδιωτικά νοσηλευτήρια, διότι τα κρατικά νοσηλευτήρια δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτή την αποστολή, λόγω φόρτου εργασίας», σημείωσε.

Ο κ. Μαλάς είπε ακόμα ότι θα διερευνήσουμε και τη δυνατότητα να εμπλακούν ειδικοί στον τομέα της υγείας επιχειρηματίες από την Κύπρο, στη διαχείριση Νοσηλευτηρίων στη Λιβύη.

«Μας ενδιαφέρει επίσης να επεκτείνουμε το εξαγωγικό μας εμπόριο στον τομέα των φαρμάκων. Θα εξετάσουμε επίσης την επιτόπια παραγωγή φαρμάκων, σε ένα νέο εργοστάσιο στη Λιβύη, για το οποίο οι Λίβυοι έχουν ζητήσει την τεχνογνωσία για λειτουργία του», κατέληξε στις δηλώσεις του στη Λάρνακα, στο πλαίσιο φιλανθρωπικής εκδήλωσης του ΑΚΕΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα