Smartphones με λειτουργικό Ubuntu Phone OS

Σε λίγο καιρό θα είναι γεγονός, καθώς η τεχνολογική «επανάσταση» από άποψη λειτουργικού, έρχεται και για τα smartphones. Έτσι το ελεύθερο λογισμικό, που χρησιμοποιείται ευρέως στους υπολογιστές από πολλούς χρήστες, σύντομα θα υπάρχει και στα κινητά τελευταίας τεχνολογίας.

Για την ώρα το συγκεκριμένο σχέδιο βρίσκεται σε στάδιο εξέλιξης και ανάπτυξης, με τους προγραμματιστές να δηλώνουν αισιόδοξοι.

Η

Canonical είναι η εταιρία που ευθύνεται για το νέο αυτό εγχείρημα και έχει ανακοινώσει ότι αναζητά στέλεχος που να είναι γνώστης των τηλεπικοινωνιών και της κινητής τηλεφωνίας, ώστε να μπορέσει να βοηθήσει στην προώθηση της πλατφόρμας μέσων γνωστών εταιρειών τηλεπικοινωνίας, δηλαδή να διαθέτει στενούς δεσμούς με στελέχη της αγοράς για να υπάρξει η επιβεβαίωση ότι το Ubuntu Phone OS θα βρει την επιθυμητή ανταπόκριση από το καταναλωτικό κοινό.

Όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρία Canonical προσπαθεί να επινοήσει τρόπους για να προσαρμόσει το Ubuntu σε smartphones. Η ίδια απόπειρα είχε γίνει και στο παρελθόν, το 2009 μάλιστα, όταν η εταιρεία προσπάθησε να γνωστοποιήσει στο κοινό το ζήτημα της δημιουργίας μιας έκδοσης Ubuntu για κινητά τηλέφωνα, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Αρκετοί όμως είναι και οι φανατικοί οπαδοί της πλατφόρμας που έχουν ήδη καταθέσει τις ιδέες τους για το λειτουργικό σύστημα Ubuntu, ενώ στο Android υπάρχουν στοιχεία που παρέχουν μια αντίστοιχη εμπειρία στον κάθε χρήστη.

Παράλληλα, αρκετοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται, ότι το Ubuntu για το Android μπορεί να τρέξει σε οποιοδήποτε smartphone με λειτουργικό Android, αρκεί να έχει dual-core επεξεργαστή και τουλάχιστον 1GB RAM διαθέσιμη μνήμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα