Ένσταση Γρηγορίου για μαρτυρία με φωτογραφίες από κινητό του

12:12 26/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η κατάθεση φωτογραφιών από την κάρτα μνήμης του κινητού τηλεφώνου του Α’ εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων στη δίκη για το φόνο του Άντη Χατζηκωστή, ως μαρτυρικό υλικό, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από το Δικαστήριο επειδή παραβιάζει το άρθρο 8 του Συντάγματος για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και τo άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υποστήριξε ο δικηγόρος του Ανδρέα Γρηγορίου, Μιχάλης Πικής.

Η διαδικασία εκδίκασης της υπόθεσης βρίσκεται στο στάδιο της μαρτυρίας ενώπιον Δικαστηρίου του επικεφαλής των ανακρίσεων για το φόνο, Θωμά Ευθυμίου.

Εξεταζόμενος από τη

δικηγόρο της κατηγορούσας Αρχής Ελενα Κλεόπα, ο κ. Ευθυμίου είπε ότι σε κινητό τηλέφωνο του Γρηγορίου εντοπίστηκαν φωτογραφίες με 2 πιστόλια, χειροβομβίδες, ένα μικρό αυτόματο και κάποιες που δείχνουν τον Γρηγορίου και άλλους να επιδεικνύουν χαρτονομίσματα των 500 ευρώ.

Σε αγόρευσή του τη Δευτέρα και επιχειρηματολογώντας επί της ενστάσεως του, ο κ. Πικής ανέφερε πως το Δικαστήριο δεν μπορεί να κάνει αποδεκτό ως μαρτυρικό υλικό τις φωτογραφίες από το κινητό του Γρηγορίου, καθώς η αστυνομική έρευνα στις φωτογραφίες ξεφεύγει από τους λόγους για τους οποίους εκδόθηκε το ένταλμα έρευνας στο δωμάτιο του νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν ο πελάτης του.

Ο κ. Πικής είπε επίσης πως οι φωτογραφίες στην κάρτα μνήμης του κινητού τηλεφώνου συνιστούν ιδιωτική ζωή του ατόμου όπως και ένα άλμπουμ φωτογραφιών, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει μαρτυρία σύμφωνα με την οποία το υλικό αυτό δεν ετύγχανε χρήσης πέραν των ιδιωτικών σκοπών.

Περαιτέρω υποστήριξε πως η κατηγορούσα Αρχή πρέπει να αποδείξει ότι οι φωτογραφίες αυτές δεν αποτελούν προϊόν επικοινωνίας του κατηγορούμενου.

Ο κ. Πικής ανέφερε ακόμα πως τα όπλα που φαίνονται στις φωτογραφίες ουδέποτε εντοπίστηκαν στην κατοχή του πελάτη του, δεν συνδέονται και δεν μπορεί να αποτελέσουν μαρτυρικό υλικό για την υπό εκδίκαση υπόθεση και τα επίδικα θέματα.

Ζητώντας από το Δικαστήριο να μην κάνει αποδεχτή την κατάθεση των φωτογραφιών ως μαρτυρικού υλικού, ο κ. Πικής είπε πως η αποδοχή των φωτογραφιών θα δημιουργήσει ισχυρή προκατάληψη κατά του Γρηγορίου για κατοχή οπλισμού.

Μετά την αγόρευση του κ. Πική, η κατηγορούσα Αρχή ζήτησε διακοπή της διαδικασίας ώστε να μελετήσει τα επιχειρήματα που έθεσε και να απαντήσει.

Το Δικαστήριο διέκοψε και ορίστηκε συνέχιση της διαδικασίας αύριο στις 10.30 το πρωί.

Keywords
Τυχαία Θέματα