Εντατικοί οι έλεγχοι για τα κρέατα δηλώνει ο Υπουργός Γεωργίας

15:08 24/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αυτοσυγκράτηση για την εισροή νερού στα φράγματα συστήνει ο Υπουργός Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης, που διατυπώνει την εκτίμηση ότι θα περάσουν οι γιορτές χωρίς παρατράγουδα αναφορικά με την ποιότητα των κρεάτων.

Σε δηλώσεις στο πλαίσιο επίσκεψης του στο περίπτερο της Πράσινης Ασπίδας στη λεωφόρο Μακαρίου στη Λευκωσία, σχολιάζοντας την υπερχείλιση φραγμάτων είπε ότι «υπάρχει σημαντική εισροή στα φράγματα, αλλά αυτά τα δεδομένα δεν αλλάζουν την ανάγκη ο κόσμος να συνεχίσει να είναι προσεκτικός».

Σήμερα έχουμε νερό, αύριο μπορεί να μην έχουμε είπε προσθέτοντας «να μην σούζουμε τα πόδκια μας πολλά».

Σε σχέση με τους ελέγχους που διενεργούν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες ο κ. Αλετράρης ανέφερε ότι είναι πάρα πολύ αποτελεσματικοί.

Παρατηρώντας ότι από τους ελέγχους προέκυψε η δίωξη για το παράνομο σφαγείο στην Αραδίππου, ανέφερε ότι γίνονται συστηματικοί καθημερινοί έλεγχοι που την περίοδο των εορτών εντείνονται ώστε να είμαστε σίγουροι ότι τα τρόφιμα που καταλήγουν στους καταναλωτές είναι υγιεινά.

Πέραν της υπόθεσης του σφαγείου στην Αραδίππου δεν υπήρξαν άλλες περιπτώσεις παρανομιών ή ακατάλληλων σφαγίων, είπε απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Αλετράρης.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ανέφερε ότι για την υπόθεση του σφαγείου Αραδίππου θα γίνει ποινική δίωξη και εξηγώντας ότι τα αδικήματα είναι πολύ σοβαρά καθώς πέρα από το γεγονός ότι το σφαγείο δεν ήταν αδειοδοτημένο, χρησιμοποιούσε και πλαστές σφραγίδες των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.

Ερωτηθείς τί απέγιναν τα σφάγια που εντοπίστηκαν στο σφαγείο, ο Υπουργός Γεωργίας είπε ότι οδηγήθηκαν στον αποτεφρωτήρα, ενώ απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε πως «δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι κρέατα από το σφαγείο δεν κατέληξαν στους καταναλωτές».

Πρόσθεσε ότι εντοπίστηκαν δέρματα ζώων μεγαλύτερα σε αριθμό από τα σφάγια.

Διατυπώνοντας την άποψη ότι δεν διατρέχει κίνδυνο ο καταναλωτής από αυτά, συμπλήρωσε ωστόσο ότι «αυτό δεν θα το έλεγα και με πολύ μεγάλη σιγουριά».

Καταλήγοντας κάλεσε τους καταναλωτές να αναζητούν τις σφραγίδες που βεβαιώνουν ότι τα κρέατα έχουν ελεγχθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα