Τέσσερις ημέρες στον 17χρονο Τούρκο έποικο για το πλαστό διαβατήριο

13:20 24/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τέσσερις μέρες προσωποκράτηση επέβαλε το επαρχιακό δικαστήριο Πάφου εναντίον 17χρονου Τούρκου έποικου ο οποίος συνελήφθηκε χθες στις 18:30 το απόγευμα όταν μετά από έλεγχο στο διαβατήριο του διαπιστώθηκε ότι θα ταξίδευε στο Λονδίνο με πλαστό διαβατήριο.

Συγκεκριμένα υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, παράνομης παραμονής και παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας διερευνά η αστυνομία εναντίον 17χρονου Τούρκου έποικου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου Νίκου Τσαπή η σύλληψη

έγινε αργά χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο Πάφου όταν κατά τον διαβατηριακό έλεγχο που έκαναν μέλη της αστυνομίας σε επιβάτες της πτήσης για το Λονδίνο, διαπιστώθηκε μετά από εξετάσεις που έγιναν μέσω της Ιντερπόλ, ότι συγκεκριμένο Βρετανικό διαβατήριο ήταν καταγγελμένο ως κλοπιμαίο στις Βρετανικές αρχές από τις 15 /11/2012.

Ο κ. Τσαπής πρόσθεσε πως « ο 17χρονος κάτοχος του διαβατηρίου συνελήφθηκε, ανακρίθηκε και παραδέχτηκε ότι το διαβατήριο ήταν πλαστό, ότι ήταν Τούρκος υπήκοος, και ότι το αγόρασε έναντι του ποσού των 10 χιλιάδων στερλινών στην Τουρκία».

Ο κ. Τσαπής ανέφερε επίσης πως σήμερα ο 17χρονος παρουσιάστηκε ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου και εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα προσωποκράτησης 4 ημερών.

Keywords
Τυχαία Θέματα