Εντατικοποιεί τις εργασίες καθαριότητας ο Δήμος Πάφου

12:41 8/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μεγάλο στοίχημα αποτελούν οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος για το Δήμο Πάφου γι’ αυτό και τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου εργάζονται πυρετωδώς, καθώς χιλιάδες επισκέπτες ντόπιοι και ξένοι αναμένεται να επισκεφτούν την Πάφο.

Ο κ. Βέργας κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τα μέτρα που λαμβάνει η τοπική αρχή λόγω της αυξημένης κίνησης τουριστών, είπε πως όλες οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε εγρήγορση λόγω της αυξημένης κίνησης τουριστών στην πόλη, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι η εφαρμογή σχεδίου δράσης προκειμένου

να εξασφαλιστεί η καθαριότητα, η τάξη και η ασφάλεια στην Πάφο.

Ο κ. Βέργας ανέφερε ότι με βασικούς άξονες την καθαριότητα, την κυκλοφοριακή διαχείριση και την υγιεινή των τροφίμων, ο Δήμος Πάφου επεξεργάστηκε και εφαρμόζει από τις αρχές του καλοκαιριού, ειδικό πρόγραμμα μέτρων με στόχο την εξυπηρέτηση και προστασία , των χιλιάδων επισκεπτών της πόλης κατά την περίοδο των θερινών διακοπών.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο, στο πλαίσιο του προγράμματος έχει εντατικοποιηθεί η προσπάθεια για την καθαριότητα της πόλης, με έμφαση στην τουριστική περιοχή της Κάτω Πάφου, με συχνότερη αποκομιδή των απορριμμάτων, ενώ δίνεται βάρος στον καθαρισμό των οργανωμένων δημοτικών παραλιών.

Στον τομέα της τροχαίας κυκλοφορίας, ο κ. Βέργας ανέφερε ότι έχει ενταθεί ο έλεγχος στην τουριστική περιοχή με έμφαση στην παράνομη στάθμευση και την αποτροπή της δημιουργίας συμφόρησης. Για αυτό το σκοπό συνέχισε, η Τροχονομική Υπηρεσία του Δήμου και το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, έχουν ενισχύσει την παρουσία τους στη περιοχή.
Ειδικά μέτρα λαμβάνονται και θα ληφθούν επίσης , όπως ανέφερε ο κ. Βέργας, για τον υγειονομικό έλεγχο των υποστατικών, όπου παρασκευάζονται και διατίθενται ή καταναλώνονται τρόφιμα, για τη νόμιμη πώληση οινοπνευματωδών ποτών και για την παράνομη χρησιμοποίηση δημόσιων χώρων. Οι εντατικές προσπάθειες, σημείωσε, θα συνεχισθούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Βέργας απηύθυνε τέλος έκκληση σε όλους τους δημότες και στους επισκέπτες της Πάφου, όπως τηρούν τους κανόνες καθαριότητας και υγιεινής.

Keywords
Τυχαία Θέματα