Εντατικοποιημένους ελέγχους στα πρατήρια καυσίμων, ζητούν οι Οικολόγοι

11:42 27/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ελπίδα εκφράζει το Κίνημα Οικολόγων – Περιβαλλοντιστών ότι, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα καταπολέμησης της απάτης στα πρατήρια πώλησης καυσίμων, οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες θα εντατικοποιήσουν τους ελέγχους και θα υπερασπισθούν επιτέλους τα δικαιώματα των πολιτών/ καταναλωτών.

Με σημερινή τους ανακοίνωση, οι Οικολόγοι χαιρετίζουν ”την άμεση ανταπόκριση του νέου Υπουργού Εμπορίου Νεοκλή Συλικιώτη και τη δημοσιοποίηση των κατηγορουμένων για απάτη πρατηρίων πετρελαιοειδών”.

”Επιτέλους, γίνεται ουσιαστική έρευνα και υπάρχει διαφάνεια”, τονίζουν οι Οικολόγοι,

προσθέτοντας πως ”το θέμα για τα πρατήρια στη Λάρνακα είχε εγείρει επανειλημμένα η ΠΟΒΕΚ με διαβήματά της προς τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού”.

”Τα διαβήματα της ΠΟΒΕΚ”, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ”ετέθησαν υπόψη του βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων – Περιβαλλοντιστών, Γιώργου Περδίκη, ο οποίος ζήτησε από το Υπουργείο τη διεξαγωγή έρευνας στις 15 Νοεμβρίου 2010”.

Οι έρευνες του Υπουργείου δεν απέδωσαν, σύμφωνα με επιστολή του Υπουργού προς τον κ. Περδίκη στις 6 Ιουλίου 2011. ”Ευτυχώς η ίδια η εταιρεία πετρελαιοειδών”, δηλώνουν οι Οικολόγοι, ”φρόντισε να εξετάσει τις καταγγελίες και να εντοπίσει τους ύποπτους πρατηριούχους”.

Keywords
Τυχαία Θέματα