Εντατικοποίηση των προσπαθειών για καλύτερο μνημόνιο, ζητά το επιτελείο Αναστασιάδη

15:45 1/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι διεργασίες διεθνώς για την τελική διαμόρφωση της δανειακής σύμβασης της Κύπρου επιβάλλουν και την εκ μέρους της Λευκωσίας εντατικοποίηση των πρωτοβουλιών, για να πετύχουμε το συντομότερο δυνατό την καλύτερη υπό τις περιστάσεις συμφωνία, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του υποψηφίου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, Τάσος Μητσόπουλος προσθέτοντας ότι βασική προϋπόθεση για την ανάληψη

πρωτοβουλιών είναι η εγκατάλειψη της αντιπαραγωγικής εσωστρέφειας και της αχρείαστης προσπάθειας, είτε αυτοδικαίωσης είτε απόσεισης πολιτικών ευθυνών.

«Τώρα είναι η ώρα, τεκμηριωμένα να προστατεύσουμε και να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της Κύπρου και να διαπραγματευτούμε πειστικά τα συμφέροντα μας.

Θεωρούμε θετική τόσο την ανάληψη πρωτοβουλίας του Υπουργού Οικονομικών να ενημερώσει το Ολλανδικό κοινοβούλιο όσο και τις διακομματικές κοινοβουλευτικές αποστολές σε Βρυξέλλες και Ιρλανδία, για να καταρριφθούν οι συκοφαντικοί ισχυρισμοί εις βάρος της Κύπρου και να απαντηθούν οι ανησυχίες των εταίρων μας για την κυπριακή οικονομία, είπε.

Όλα τα κυπριακά κόμματα, είπε, διαθέτουν δεσμούς και σχέσεις με κοινοβουλευτικές ομάδες στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και σε διμερές επίπεδο. Αυτές τις σχέσεις, συνέχισε, πρέπει να αξιοποιήσουν αποφασιστικά, ούτως ώστε να καμφθούν οι αρνητικές τοποθετήσεις σημαντικών κομμάτων, σε αρκετά ευρωπαϊκά κοινοβούλια εναντίον της Κύπρου.

Εταιρικός φόρος – Δημοσίευμα για το δικηγορικό γραφείο Αναστασιάδη

——————————————————————————–

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες που δημοσιεύονται σε ιστοσελίδα ότι κατά τις συναντήσεις της διακοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες, ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι σε συναντήσεις που έγιναν με άλλες κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες τέθηκαν διάφοροι προβληματισμοί για την πορεία της κυπριακής οικονομίας, χωρίς ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα του εταιρικού φόρου ή του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Γνωρίζουμε όμως ότι πρόκειται για ζητήματα που ευαισθητοποιούν κάποιες συγκεκριμένες χώρες, συμπλήρωσε. «Γι’ αυτό επιμένουμε ότι πρέπει να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες το επόμενο χρονικό διάστημα ώστε να καταρριφθούν οι όποιοι ισχυρισμοί και να επεξηγηθούν οι θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας», ανέφερε.

Ερωτηθείς για δημοσίευμα σε ιστοσελίδα σχετικά με δύο εταιρείες που σχετίζονται με το δικηγορικό γραφείο του κ. Αναστασιάδη και περίεργες – όπως αναφέρεται – επιχειρηματικές συναλλαγές, ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι θα υπάρξει τεκμηριωμένη και πλήρης απάντηση, «όπως υπήρξε και την προηγούμενη φορά που το ίδιο θέμα, πριν από έναν ενάμιση περίπου μήνα, είχε διαρρεύσει από εκλογικό επιτελείο συγκεκριμένου επιτελείου». Σε ερώτηση εάν θεωρεί πως το ίδιο επιτελείο διέρρευσε αυτό που γράφτηκε, απάντησε: «δεν θεωρούμε τίποτα».

The post Εντατικοποίηση των προσπαθειών για καλύτερο μνημόνιο, ζητά το επιτελείο Αναστασιάδη appeared first on onlycy.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα