Έπαινο για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας έλαβε το Νοσοκομείο Αμμοχώστου

17:17 1/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου έλαβε από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού δύο επαίνους για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας και για μείωση στην κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, αφού ύστερα από συνεχείς προσπάθειες τα τελευταία χρόνια, η διεύθυνση και το προσωπικό του νοσηλευτηρίου κατάφεραν να μειώσουν αισθητά τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος και πετρελαίου θέρμανσης.

Η

υπεύθυνη Ιατρική Λειτουργός και αναπληρώτρια Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου Φλωρεντία Ζεϊτούνη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «είναι τακτική του Υπουργείου να δίνονται αυτοί οι έπαινοι. Εμείς ως Νοσοκομείο Αμμοχώστου πήραμε δύο επαίνους, ο ένας για τα σημαντικά μέτρα που εφαρμόζουμε για εξοικονόμηση ενέργειας και ο δεύτερος για την προσπάθεια μας να μειώσουμε την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης για το 2010 σε σύγκριση με το 2009. Είναι με μεγάλη χαρά που δεχθήκαμε αυτό τον έπαινο και πραγματικά ήταν μια ανταμοιβή των προσπαθειών που κάνουμε, γεγονός που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να προσπαθούμε».

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι το ίδιο το κτίριο του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να βοηθά στην εξοικονόμηση ενέργειας, δηλαδή το κέλυφος, η οροφή και οι στέγες του κτιρίου έχουν ικανοποιητική μόνωση. Ταυτόχρονα, υπάρχουν συστήματα για εξοικονόμηση ενέργειας δηλαδή σε περίπτωση που κάποιος ανοίξει ένα παράθυρο, τότε αυτόματα σταματά να λειτουργεί ο κλιματισμός.

Πρόσθεσε ότι «στο κλιμακοστάσιο ανάβει ο φωτισμός με το άνοιγμα της πόρτας, ενώ έχουμε λάβει από μόνοι μας ορισμένα μέτρα προς εξοικονόμηση ενέργειας, όπως η αντικατάσταση των λαμπτήρων με πιο οικονομικούς λαμπτήρες υψηλής απόδοσης, το κλείσιμο των φώτων σε χώρους που δεν χρησιμοποιούνται και υπάρχει ειδικός σχεδιασμός του φωτισμού ώστε σε χώρους που υπήρχαν πολλά φωτιστικά να μειωθούν».

Αναφερόμενη στον εξωτερικό φωτισμό, η κυρία Ζεϊτούνη είπε ότι «έχουμε λάβει μέτρα όπως την εφαρμογή φωτοκύτταρων, τα οποία ανάβουν και σβήνουν ανάλογα με το φως της ημέρας, δηλαδή όταν δεν υπάρχει αρκετός φωτισμός τα φώτα θα ανάψουν μόνα τους, ενώ όταν υπάρχει επαρκής φωτισμός την ημέρα θα σβήσουν. «Τέτοιου είδους μέτρα δεν επηρεάζουν ούτε τη λειτουργικότητα του Νοσοκομείου αλλά ούτε και την ασφάλεια του κτιρίου, ενώ έχουν δείξει ότι υπήρξε σημαντική διαφορά στην εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας», είπε.

Επίσης, συνέχισε «έχουμε εκδώσει εγκυκλίους στο προσωπικό του Νοσοκομείου να προσέχουν να έχουν τα παράθυρα κλειστά όταν λειτουργεί κλιματισμός ή κεντρική θέρμανση, να σβήνουν τα φώτα όταν εγκαταλείπουν τα γραφεία τους και να αποσυνδέουν τον υπολογιστή από το διακόπτη όταν τελειώσουν την εργασία τους. Στις κεντρικές εισόδους που χρησιμοποιούνται συνέχεια τόσο από ασθενείς όσο και από το προσωπικό του Νοσοκομείου έχουν τοποθετηθεί αεροκουρτίνες που εμποδίζουν τη θερμότητα το χειμώνα και τον κλιματισμό για το καλοκαίρι, να φεύγει προς τα έξω».

Η Φλωρεντία Ζεϊτούνη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνδρομή της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας, η οποία

Keywords
Τυχαία Θέματα