Επαναφέρει την πρόταση περί δημοψηφίσματος ο Σ. Ντενκτάς

10:41 6/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πρέπει πλέον να δοθεί ένα τέλος στη διαδικασία των συνομιλιών, η οποία εδώ και 44 χρόνια παραγνωρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα του «τ/κ λαού», σύμφωνα με τον πρόεδρο του τ/κ Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΚ), Σερντάρ Ντενκτάς.

Σε γραπτή δήλωσή του, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Ντενκτάς ανέφερε ότι σε περίπτωση που τα ΗΕ προβούν σε οποιαδήποτε άλλη δήλωση, εκτός από τη δήλωση ότι οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε συμφωνία για την επίτευξη μιας ομόσπονδης λύσης στο πλαίσιο των παραμέτρων των ΗΕ, τότε ο «τ/κ λαός» θα πρέπει να καταθέσει την άποψή του μέσω

ενός δημοψηφίσματος πάνω σ’ αυτή την άλλη δήλωση.

Σε διαφορετική περίπτωση, είπε, οι επόμενες γενεές των Τ/κ θα είναι καταδικασμένες σε ατέρμονες διαδικασίες συνομιλιών με κίνδυνο αυτές να οδηγηθούν στο σημείο που επιθυμούν οι Ε/κ.

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση της Ρωσίας στις 27 Ιανουαρίου σχετικά με τη διαπραγματευτική διαδικασία, ο Σερντάρ Ντενκτάς έκανε λόγο για ξεκάθαρη στήριξη της Ρωσίας στην «ε/κ διοίκηση», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι η στήριξη αυτή δεν είναι δίκαιη.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο κ. Ντενκτάς ανέφερε ότι στο οίκημα όπου ήταν το γραφείο του πατέρα του, Ραούφ Ντενκτάς, θα ιδρυθεί ίδρυμα που θα φέρει το όνομά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα