Επαναφέρει το αίτημα για χρονοδιάγραμμα στις συνομιλίες ο Ερογλου

17:12 30/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η τύπου ανοικτού τέλους διαδικασία συμφέρει στην ε/κ πλευρά, αλλά αυτό έφερε βάσανα στους Τ/κ, δήλωσε σήμερα ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου ζητώντας «να βάλουμε χρονικό ορίζοντα».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ερογλου απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την παρούσα φάση στο Κυπριακό, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης που του έγινε στο “προεδρικό”. Στις ελεύθερες περιοχές, ανέφερε, επικρατεί πλέον προεκλογικό κλίμα και στην ατζέντα είναι οι Προεδρικές.

Αναφερόμενος στις επτά Τεχνικές Επιτροπές, ο Τ/κ ηγέτης υπενθύμισε ότι συναντήθηκαν με

τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ, τον οποίο, σημείωσε, είχε δει πρώτα ο ίδιος. Με αυτή την κίνηση ο κ. Ερογλου θεωρεί πως δόθηκε η εκκίνηση για την έναρξη των εργασιών των Επιτροπών.

Το πρόγραμμα εργασιών των επτά Επιτροπών, που άρχισε με το περιβάλλον, συνέχισε, έχει γίνει από τους εκπροσώπους των δύο ηγετών και αυτές (οι Επιτροπές) θα συνεχίσουν τις εργασίες τους μέχρι την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών. Από κει και πέρα για το πώς θα συνεχιστεί η εργασία θα πρέπει να γίνει αξιολόγηση, σύμφωνα με τον κ. Ερογλου,

Επιμένοντας στη θέση του για χρονοδιάγραμμα των συνομιλιών, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι «αν μια λύση είναι πιθανή ή όχι θα το καταλάβουμε μετά που θα δούμε την πολιτική του νέου Προέδρου».

Keywords
Τυχαία Θέματα