Επανεξετάζεται σήμερα η κατάσταση της υγείας του Ηγουμένου Εφραίμ

11:06 27/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Σήμερα στις 10 το πρωί, θα επανεξετασθεί η κατάσταση της υγείας του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, προκειμένου να αποφασισθεί πότε θα είναι σε θέση να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών, Κωνσταντίνος Δοκουσλής, σήμερα το πρωί θα εκδοθεί νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του, που μέχρι στιγμής εμφανίζει σαφή βελτίωση.

Ο ηγούμενος Εφραίμ

διεγνώσθη με λοίμωξη του αναπνευστικού, δισκοπάθεια και απορρύθμιση σακχάρου.

Στο μεταξύ, σε συνεδρίαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Ορους, αποφασίστηκε η αποστολή, στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου, επιστολής συμπαράστασης στον ηγούμενο Εφραίμ, όπως και η σύνταξη επιστολής προς τον εισαγγελέα του Αρείου Παγου Ιωάννη Τέντε με την παράκληση να επανεξετασθεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την προφυλάκιση του ηγουμένου.

Τέλος, με τρίτη επιστολή τους στο Υπουργείο Εξωτερικών θα εκφράσουν τη δυσφορία της αγιορείτικης ηγεσίας για την μη τήρηση, όπως υποστηρίζουν, των διαδικασιών που προβλέπει ο καταστατικός χάρτης στη διαδικασία εξέτασης του ηγουμένου από τον εισαγγελέα και τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν καθώς απαιτείτο η παρουσία εκπροσώπου της Ιεράς Επιστασίας.

Σε μια άλλη εξέλιξη επί του θέματος, την ανάγκη να υπάρξει αναμονή έως την έγκυρη δικαστική εξέταση των δεδομένων της υπόθεσης της μονής Βατοπεδίου εξέφρασε ο πρωθιερέας Βλαντίμιρ Βιγκιλιάνσκι, διευθυντής της υπηρεσίας Τύπου του Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, σημειώνοντας ταυτοχρόνως ότι ελπίζει σε δίκαιη, έντιμη και μη πολιτική δίκη του αρχιμανδρίτη Εφραίμ, του οποίου τη δράση εγκωμίασε.

Μιλώντας στο δορυφορικό δίκτυο «Βέστι» ο πατέρας Βλαδίμηρος είπε ότι «θα πρέπει να περιμένουμε τη δέουσα δικαστική διαδικασία, τόσο από την πλευρά των κατηγόρων, όσο και από εκείνη της υπεράσπισης του πατέρα Εφραίμ».

Επίσης το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας ΡΙΑ-Νόβοστι χαρακτήρισε τον ηγούμενο Εφραίμ «επιφανή παράγοντα της ορθόδοξης Εκκλησίας, γνωστό κήρυκα και έναν από τους πρωταγωνιστές της γενικής ανοικοδόμησης του μοναστηριού του τις τελευταίες δύο δεκαετίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα