Επείγουσα και δύσκολη η κατάσταση των Κυπριακών Αερογραμμών

16:01 7/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Επείγουσα και δύσκολη, χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου την κατάσταση των Κυπριακών Αερογραμμών, λέγοντας ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει την ατζέντα του αυριανού Υπουργικού Συμβουλίου. Σημείωσε, ωστόσο, ότι αυτό που συζητείται τώρα είναι η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή ή επενδυτή.

Μιλώντας το μεσημέρι στους δημοσιογράφους και ερωτηθείς εάν το θέμα βρίσκεται στην αυριανή ατζέντα του Υπουργικού, ο κ. Στεφάνου είπε ότι το ζήτημα δεν είναι σημερινό, αλλά πρόκειται για απόφαση που είχε λάβει η Κυβέρνηση στο πλαίσιο του πακέτου οικονομικών μέτρων για

αντιμετώπιση προβλημάτων ημικρατικών οργανισμών, που περιλάμβανε και τις Κυπριακές Αερογραμμές. ”Είναι επείγουσα, είναι δύσκολη η κατάσταση και οι ΚΑ μαζί με το ΥΠΟΙΚ αναζητούν λύσεις για την αντιμετώπιση των πιεστικών προβλημάτων. Είναι δύσκολη εποχή για τις διεθνείς αερομεταφορές, οι οποίες δέχονται ένα ισχυρό πλήγμα έναντι της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης”. Μεγάλες εταιρείες με πολύ μεγάλη ιστορία τελικά χρεοκοπούν, σημείωσε.

Στην επισήμανση ότι στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου η Βουλή φαίνεται να ανάβει κόκκινο και αν αυτό καθιστά βραχύβιο το μέλλον της εταιρείας, ο Εκπρόσωπος απάντησε ότι θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τις συνολικές προτάσεις για να δούμε και ποιες θα είναι οι αντιδράσεις της Βουλής.

Αυτό που συζητούμε τώρα, διευκρίνισε, είναι η εξεύρεση επενδυτή ή στρατηγικού επενδυτή. ”Το πώς θα γίνει και ποιο ενδιαφέρον υπάρχει είναι κάτι που χειρίζεται το ΥΠΟΙΚ”, πρόσθεσε, συστήνοντας αναμονή λίγων ακόμη ημερών.

Ερωτηθείς εάν η Κυβέρνηση θα στείλει αύριο στη Βουλή προσχέδιο του πακέτου ανάπτυξης μέτρων, ο Εκπρόσωπος απάντησε ότι αναμένουν να έρθουν αυτά τα μέτρα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου για να ληφθούν οριστικές αποφάσεις. Θα υπάρχουν, συνέχισε, μέτρα που χρειάζονται οι αποφάσεις της Βουλής, άλλα που είναι διοικητικού χαρακτήρα και μπορεί να εφαρμοσθούν άμεσα. Ανάλογα με τα μέτρα θα γίνουν και οι κινήσεις, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα