Επεισόδια στο Υπ. Άμυνας. ΜΑΤ έριξαν χημικά

11:53 4/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ένταση σημειώθηκε στην πύλη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Τα σωματεία εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά έκλεισαν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Μεσογείων, στο ύψος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Πρωτοφανείς ήταν οι εικόνες καθώς ομάδα εργαζομένων σήκωσαν το ρολό ασφαλείας της πύλης, φτάνοντας μέχρι τα σκαλοπάτια του υπουργείου, χωρίς να τους εμποδίζουν αστυνομικοί ή στρατιωτικοί.

Μη βρίσκοντας, ουσιαστικά, κανένα εμπόδιο, εισέβαλαν στον προαύλιο

χώρο του υπουργείου Αμυνας.

“Φτάνει πια η κοροϊδία!” φώναζαν οργισμένοι, ενώ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στράφηκε προς το μέρος τους με ντουντούκα. Ο κ.Κωσταράκος προσπάθησε να ηρεμήσει το πλήθος, με τα ΜΑΤ να βρίσκονται πίσω του και να φρουρούν την είσοδο του κτιρίου. Τελικά ο κ.Κωσταράκος δεν κατάφερε τίποτα και ανέβηκε και πάλι στο γραφείο του.

Την εμφάνισή τους έκαναν τα ΜΑΤ λίγο αργότερα, τα οποία έριξαν χημικά στη προσπάθειά τους να απωθήσουν τους διαδηλωτές. Στα χέρια με τα ΜΑΤ οι συγκεντρωμένοι. Τουλάχιστον δύο οι τραυματίες.

Αυτή τη στιγμή σφίγγει ο κλοιός των ΜΑΤ γύρω από μερικές δεκάδες εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά οι οποίοι κάνουν καθιστική διαμαρτυρία. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει τρεις προσαγωγές.
Οι συγκεντρωμένοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς όπως καταγγέλλουν, παραμένουν επί έξι μήνες απλήρωτοι.

Ζήτησαν δε να συναντηθούν με τον υπουργό, Πάνο Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να ενημερωθούν για το τι μέλλει γενέσθαι με τα δεδουλευμένα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα