Επεισόδια βίας στη Συρία με άλλους 130 νεκρούς

09:12 22/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι Σύριοι εξεγερμένοι κατέλαβαν χθες τον έλεγχο πολλών συνοριακών φυλακίων με το Ιράκ και την Τουρκία, που θεωρούνται κρίσιμα για τον εφοδιασμό τους με όπλα, ενώ ενεπλάκησαν και σε μάχες με το στρατό στο Χαλέπι, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, υποχωρώντας όμως στη Δαμασκό.

Στο διπλωματικό πεδίο, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-Μουν, ο οποίος εξέφρασε ανησυχία για την ταχεία επιδείνωση της κατάστασης, τόνισε ότι η συριακή Κυβέρνηση αποτυγχάνει να προστατεύσει τους αμάχους, καθώς χθες σε επεισόδια βίας

σκοτώθηκαν άλλοι 130 άνθρωποι, σύμφωνα με μιαν μη κυβερνητική οργάνωση.
Ο κ. Μπαν απαίτησε από τις συριακές Αρχές να “σταματήσουν τις σφαγές και τη χρήση βαρέων όπλων”, ενώ έστειλε κατεπειγόντως τον Ερβέ Λαντσούς, Αναπληρωτή Γραμματέα του Οργανισμού και αρμόδιο για τις ειρηνευτικές αποστολές, στη Δαμασκό.

Μετά τις συγκρούσεις, που κορυφώθηκαν την Πέμπτη με πάνω από 300 νεκρούς, οι επιχειρήσεις καταστολής συνεχίσθηκαν και στοίχισαν τη ζωή χθες σε τουλάχιστον 130 ανθρώπους -64 άμαχους, 43 στρατιώτες, 19 πολίτες που συμμετείχαν στη σύγκρουση και 4 λιποτάκτες- σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα