ΔΙΠΛΑΣΙΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗ ΧΙΟ

Ραγδαία άνοδος παρατηρείται στην τουριστική κίνηση από Τουρκία προς Ελλάδα με αποτέλεσμα η Χίος να αναμένει διπλάσιους Τούρκους τουρίστες από πέρυσι, όταν το νησί είχε 18.000 αφίξεις από τη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου Χίου Γιώργου Γεωργούλη στην αύξηση της τουριστικής κίνησης από την Τουρκία συμβάλλει και η αδελφοποίηση του Επιμελητηρίου, μαζί με το Σύλλογο ενοικιαζομένων δωματίων της Χίου, με

το Επιμελητήριο του Τσεσμέ, μέσω της οποίας προσφέρονται σημαντικές εκπτώσεις έως και 50% στους Τούρκους τουρίστες.

Επί του παρόντος, όπως τονίζει ο κ. Γεωργούλης, οι Τούρκοι πραγματοποιούν στο νησί μια έως δυο διανυκτερεύσεις, καθώς το πιλοτικό πρόγραμμα για έως 15 ημέρες διακοπών στη Χίο (και σε άλλα 4 νησιά του Αιγαίου) με επιτόπια έκδοση βίζας δεν έχει ακόμη «δουλέψει». Με δεδομένο ότι για την έκδοση βίζας απαιτούνται 15 έως 20 λεπτά, σκεφτείτε πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να διεκπεραιωθεί αυτή η διαδικασία για ένα καράβι που φέρνει 100-150 τουρίστες, τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου. Γι αυτές τις περιπτώσεις, ο μόνος γρήγορος δρόμος είναι η ανάληψη της χορήγησης βίζας στα μέλη των γκρουπ, εκ των προτέρων, από κάποιο τουριστικό γραφείο, κάτι που αναμένεται να συμβεί με την εμπειρία εφαρμογής αυτού του πιλοτικού προγράμματος.

Τέλος, ο κ. Γεωργούλης διαφωνεί με τις απόψεις ορισμένων ότι οι Τούρκοι τουρίστες στα νησιά του Αιγαίου πληρώνουν «τιμές πόρτας», αναφέροντας χαρακτηριστικά τη συμφωνία της Χίου για παροχή εκπτώσεων. «Τους θέλουμε και τους προσέχουμε τους Τούρκους τουρίστες», λέει χαρακτηριστικά, «και δεν υπάρχει καμιά διάθεση να τους ”εκμεταλλευθούμε” ή να τους ”πιάσουμε κορόιδα” στο ζήτημα της τιμής».

Keywords
Τυχαία Θέματα