Επιδίωξη να κρατηθούν εν ζωή οι Κυπριακές Αερογραμμές, λέει η Κυβέρνηση

16:45 10/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα πως θα πρέπει να επιδιωχθεί να κρατηθούν εν ζωή οι Κυπριακές Αερογραμμές ώστε να ολοκληρωθεί η καλοκαιρινή περίοδος, με στόχο να βρεθεί το συντομότερο αγοραστής- στρατηγικός επενδυτής, δήλωσε μετά τη συνεδρία του Σώματος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Παράλληλα υπογράμμισε πως η διατήρηση της εταιρείας εν ζωή με στόχο την πώλησή της σε στρατηγική επενδυτή βασίζεται στην υπευθυνότητα όλων των εμπλεκομένων.

Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε πως «το Υπουργικό Συμβούλιο έχει μελετήσει τις εισηγήσεις της διυπουργικής

επιτροπής για το θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών και έχει αποφασίσει για πολύ συγκεκριμένους και απτούς λόγους, που αφορούν κυρίως την τουριστική καλοκαιρινή περίοδο του τόπου μας, ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί η εταιρεία να κρατηθεί στη ζωή ώστε να ολοκληρωθεί η καλοκαιρινή περίοδος, με στόχο πάντα να βρεθεί το συντομότερο αγοραστής- στρατηγικός επενδυτής».

Για να γίνει αυτό, υπέδειξε, «πρέπει να υπάρχει η βασική προϋπόθεση ότι τα άμεσα και αναγκαία μέτρα τα οποία πρέπει να παρθούν για την αναδιάρθρωση και εξυγίανση της εταιρείας θα πρέπει να γίνουν αποδεκτά από όλους τους εμπλεκόμενους», προσθέτοντας πως αυτό αποτελεί βασικότατη προϋπόθεση.

Το ΔΣ, συνέχισε, «θα ενημερώσει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για αυτή τη βασική προϋπόθεση των άμεσων και αναγκαίων μέτρων εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης και ταυτόχρονα η διϋπουργική επιτροπή, η οποία παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς το θέμα, θα είναι έτοιμη να διαβουλευτεί και αυτή με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και το ΔΣ με στόχο να κλείσει αυτό το θέμα των βασικών προϋποθέσεων το συντομότερο δυνατό, σε εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα».

Ο Εκπρόσωπος ανέφερε πως «η Κυβέρνηση κληρονόμησε μια πολύ δύσκολη και σαθρή κατάσταση η οποία και αυτή αφέθηκε στο χρόνο να κακοφορμίσει δίχως να έχει καμία ευθύνη. Δεν είναι δυνατόν αυτοί οι οποίοι άφησαν την εταιρεία περίπου σε παράλληλη γραμμή όπως και την οικονομία να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα, να ζητούν και τα ρέστα», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Στυλιανίδης είπε πως «γίνονται και προσπάθειες έτσι ώστε στις διαβουλεύσεις να υπεισέλθει και ένα άλλο γεγονός που έχει σχέση με συνεισφορά ιδιωτών για αυτό το άμεσο πρόβλημα ρευστότητας της εταιρείας με διάφορους τρόπους».

Σημείωσε πως η Κυβέρνηση για να επιμένει στις βασικές προϋποθέσεις για τα άμεσα και αναγκαία μέτρα αντιλαμβάνεται ότι με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα καλύτερης διαπραγμάτευσης με οποιονδήποτε στρατηγικό επενδυτή.

Είπε πως δεν μπορεί να αναφερθεί σε αυτά τα μέτρα. «Είναι διάφορες εισηγήσεις. Μιλάμε για μια ιδιωτική εταιρεία και το ΔΣ θα διαβουλευτεί με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα η Κυβέρνηση παρεμβαίνει δια της διυπουργικής επιτροπής», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς για το θέμα της ρευστότητας, είπε πως υπάρχουν διαβουλεύσεις με στόχο το θέμα της άμεσης ρευστότητας με λυθεί με κάποιες ιδιωτικές συνεισφορές.

Είπε πως την ευθύνη της διαβούλευσης την έχει το ΔΣ της εταιρείας, το οποίο έχει διαμηνύσει στην Κυβέρνηση πως συνεχίζεται μια σειρά διαβουλεύσεων.

«Αλλά το χρονικό διάστημα είναι πάρα-πάρα πολύ περιορισμένο», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα