Επικρίσεις Αβέρωφ για το θέμα των τραπεζών απορρίπτει ο Κατσουρίδης

11:22 26/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Δησύ Αβέρωφ Νεοφύτου, σε δηλώσεις επίσης στο ΡΙΚ, ανέφερε ότι το κόμμα του προειδοποιούσε εδώ και αρκετό καιρό για το θέμα των τραπεζών και τις ευθύνες τους. Τόνισε ωστόσο ότι προτεραιότητα τώρα είναι να εξευρεθούν τα δύο δισεκατομμύρια που χρειάζονται για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για να μην μπεί ο τόπος σε περιπέτειες με την ένταξη σε μηχανισμούς.

Ο

κύριος Νεοφύτου επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση. Πρέπει, είπε, να ανοίξει ο φάκελος για να φανεί ποιοί έφεραν την προηγούμενη διοίκηση στη Λαϊκή Τράπεζα, ποιοί είχαν αντιταχθεί στη συνένωσή της με την Τράπεζα Κύπρου και ποιοί υποδέχονταν στο προεδρικό τον πρώην πρόεδρο της Λαϊκής και τον εκλιπαρούσαν να μην μεταφέρει την έδρα της Τράπεζας στην Ελλάδα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης απέρριψε τις επικρίσεις του κυρίου Νεοφύτου, προσθέτοντας ότι ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δησύ κάνει σταθερά μαύρες προβλέψεις και θριαμβολογεί αν κάποιες επιβεβαιωθούν, ενώ ξεχνά τις άλλες που δεν επιβεβαιώνονται.

Είναι εκπληκτικό, είπε ο κύριος Κατσουρίδης, να λέγεται ότι το πρόβλημα των τραπεζών δημιουργήθηκε επειδή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της μιας ή της άλλης τράπεζας. Δεν είναι σοβαρό, πρόσθεσε, να λέγεται ότι οι συναντήσεις του προέδρου με τους επικεφαλείς των μεγαλύτερων οικονομικών οργανισμών του τόπου αποτελεί την αιτία για τα λάθη τα δικά τους. Ο κύριος Κατσουρίδης ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ εδώ και χρόνια έθετε θέμα ελέγχου των τραπεζών, αλλά πάντοτε ο Δησύ τασσόταν εναντίον.

Keywords
Τυχαία Θέματα