Επικρίσεις ΕΛΑ-ΖΩ κατά Υπ. Υγείας για το Ακτινοθεραπευτικό Λευκωσίας

18:07 13/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

To ΕΛΑ-ΖΩ, με ανακοίνωσή του, υποστηρίζει πως ο Υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης «παραπλανεί» όταν λέγει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να γίνει το Ακτινοθεραπευτικό (ΑΚΘ) της Λευκωσίας, ισχυριζόμενο παράλληλα πως ο Υπουργός «επιδοτεί τα golden boys και τους καρκινονονούς με εκατομμύρια», προσπαθώντας να δημιουργήσει, κατά την έκφραση της οργάνωσης, νέα τετελεσμένα.

«Προσπαθείτε, κ. Υπουργέ, με κάθε τρόπο να ιδιωτικοποιήσετε τις Υπηρεσίες Υγείας

και ιδίως τις Ογκολογικές Υπηρεσίες, ώστε κάποιοι να καρπωθούν τον πόνο και τη δυστυχία που μεταβάλλουν σε χρυσό. Πραγματικά αδιαφορείτε για το τι θα συμβεί στους Καρκινοπαθείς. Αυτό δεν είναι ένα απλό έγκλημα, είναι ένα έγκλημα κατά των χιλιάδων Καρκινοπαθών της Κύπρου, των συγγενών και των φίλων τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, αναφέρει ότι «ενώ το ΟΚΤΚ ακόμη κι αυτές τις μέρες προσλαμβάνει νέους γιατρούς, γιατί έχουν χρήματα από την κρατική χορηγία, ταυτόχρονα δεν επιτρέπετε την πρόσληψη γιατρών στο Κρατικό Ογκολογικό, γιατί τάχατες δεν έχετε χρήματα, παρόλο που στο Κρατικό Ογκολογικό αυξήθηκαν οι νέοι Καρκινοπαθείς κατά 60%. Στο ΟΚΤΚ έχουν τώρα πάνω 25 γιατρούς και στο Κρατικό μόνο 5!!!».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης «Από το 1998 που λειτούργησε το ΟΚΤΚ του δόθηκαν πάνω από €250 εκ. ως κρατική χορηγία, το 2012 ξεπέρασε η χορηγία τα €31 εκ., δηλαδή, η χορηγία ξεπερνά τα €2,5 εκ. το μήνα. Για να γίνει το Κρατικό ΑΚΘ στη Λευκωσία θα χρειαστούν μόνο €12 εκ. Γύρω στα €3,5 εκ. για το κτήριο και γύρω στα €8,5 εκ. για τον εξοπλισμό».

«Δεν μπορεί το Κράτος να επιδοτεί για τα λειτουργικά έξοδα το ΟΚΤΚ με €16 εκ. το χρόνο και δεν θα έχει το 2015 να πληρώνει για τα λειτουργικά του Κρατικού Ογκολογικού €2,5 εκ. το χρόνο», αναφέρει το ΕΛΑ-ΖΩ.

Ακόμη αναφέρεται πως «λόγω της κρίσης που δημιούργησαν οι Τράπεζες η Τράπεζα Κύπρου αποσύρεται από το ΟΚΤΚ και αυτό πλέον περιέρχεται στην κατοχή του Κράτους» και «οι εργαζόμενοι γιατροί στο ΟΚΤΚ αρνούνται να εργαστούν ως δημόσιοι υπάλληλοι και απειλούν το Κράτος με αποχώρηση ή να τους δοθεί το Κέντρο και να το διαχειρίζονται οι ίδιοι αφού πρώτα κάνουν δική τους εταιρία με μέτοχους τους γιατρούς και κάποιους εργαζόμενους, με την προϋπόθεση το Κράτος να αναλάβει τη δέσμευση να μην κάνει δικό της Κρατικό Ογκολογικό και παράλληλα να αγοράζει Ογκολογικές Υπηρεσίες από την εταιρία τους, χωρίς προσφορές τρίτων».

«Ευελπιστούμε ότι οι βουλευτές μας θα αναζητήσουν την αλήθεια και ότι θα τη στηρίξουν», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΛΑ-ΖΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα