Συνομιλίες για ειρηνευτική δύναμη ΟΗΕ – Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία

14:23 13/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επείγουσες συνομιλίες θα έχει η Βρετανία με τους εταίρους της επί της προτάσεως του Αραβικού Συνδέσμου για τη συγκρότηση κοινής ειρηνευτικής δύναμης ΟΗΕ – Αράβων με στόχο τον τερματισμό της βίας στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Γουίλιαμ Χέιγκ.

”Θα συζητήσουμε επειγόντως με τον Αραβικό Σύνδεσμο και τους διεθνείς εταίρους μας τις προτάσεις για μια ειρηνευτική δύναμη του Αραβικού Συνδέσμου και του ΟΗΕ”, είπε ο κ. Χέιγκ.

Η παναραβική οργάνωση αποφάσισε χθες όπως

ζητήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας να ψηφίσει απόφαση για τη συγκρότηση κοινής ειρηνευτικής δύναμης Αράβων και ΟΗΕ για να επιβλέψουν την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός.

Ο κ. Χέιγκ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση να οργανωθεί ”διάσκεψη φίλων της Συρίας” στις 24 Φεβρουαρίου στην Τυνησία και, επίσης, χαιρέτισε ”τη δέσμευση του Αραβικού Συνδέσμου να ενισχύσει την πολιτική υποστήριξη και τη χρηματοδότηση της συριακής αντιπολίτευσης και να ενθαρρύνει μιαν πιο ενωμένη και αντιπροσωπευτική αντιπολίτευση στη Συρία”.

Εν τω μεταξύ, το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών υποστήριξε σήμερα τη διαμεσολαβητική προσπάθεια του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία, αλλά απέφυγε να δηλώσει σαφώς εάν υποστηρίζει την έκκληση για τη συγκρότηση κοινής ειρηνευτικής δύναμης του Αραβικού Συνδέσμου και του ΟΗΕ στη Συρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα