Επιμένει για υποψηφιότητα από τον ενδιάμεσο χώρο η ΕΔΕΚ

12:23 12/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνεπής στην προσπάθεια εξεύρεσης υποψηφιότητας με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή από τον ενδιάμεσο χώρο, δηλώνει το ΚΣ ΕΔΕΚ διά του Προέδρου του Γιαννάκη Ομήρου, παρά την αποτυχία του ενδιάμεσου χώρου να καταλήξει σε μια κοινή υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2013.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου για την

οικονομία, ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα της ΕΔΕΚ μετά το ναυάγιο του εγχειρήματος του ενδιάμεσου χώρου.

Οπως είπε, ενημερώθηκε ήδη η Γραμματεία του Κινήματος και προγραμματίζεται συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου. Στη συνέχεια, πρόσθεσε, θα πραγματοποιηθούν μέσα στο επόμενο 15ημερο επαρχιακές διασκέψεις και ακολούθως θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή για λήψη αποφάσεων.

Σε ερώτηση αν μετά το ναυάγιο η ΕΔΕΚ σκέφτεται το ενδεχόμενο αυτόνομης καθόδου, ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι το κόμμα θα προβληματιστεί με βάση τα δεδομένα τα οποία έχουν διαμορφωθεί μετά την αποτυχία του εγχειρήματος για συνεργασία μεταξύ των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου.

“Εμείς θα παραμείνουμε συνεπείς και αμετακίνητοι στην προσπάθεια να υπάρξει μία υποψηφιότητα από τον ενδιάμεσο χώρο, με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή από τον ενδιάμεσο πολιτικό χώρο, με μία εναλλακτική πρόταση εξουσίας που θα ανταποκρίνεται στο αίτημα του λαού μας για μια καινούργια εθνική στρατηγική στο μεγάλο εθνικό μας θέμα, για μια νέα αναπτυξιακή πολιτική που θα βγάζει από τα σημερινά οικονομικά αδιέξοδα και με μια θεμελιακή μεταρρύθμιση στο κράτος και τους θεσμούς”, είπε.

Σε ερώτηση αν το Κίνημα θα σεβαστεί τη βούληση της βάσης του κόμματος, η οποία φαίνεται να προκρίνει συγκεκριμένη υποψηφιότητα, ο κ. Ομήρου είπε πως η ΕΔΕΚ λειτουργεί κατά τρόπο συντεταγμένο με βάση το καταστατικό του Κινήματος και με βάση τα συμφέροντα του λαού και του τόπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα