Αμετακίνητη η ΠΟΕ-ΟΤΑ για κινητοποιήσεις το Σαββατοκύριακο των εκλογών

Υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα απέχει από κάθε εκλογική εργασία, κάτι που ισχύει από την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012 έως την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012.

Όπως επισημαίνεται, «στη διάρκεια της αποχής δεν εκτελείται καμία εργασία από τις υπηρεσίες των Δήμων, εντός ή εκτός ωραρίου εργασίας, που δεν αναφέρεται στα συνήθη καθήκοντά τους».

Πρακτικά, συτό σημαίνει

ότι δεν θα γίνονται εργασίες που σχετίζονται με την παραλαβή και μεταφορά του εκλογικού υλικού, ψηφοδελτίων, εκλογικών σάκων κ.λπ.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επισημαίνει, ότι «στη διάρκεια της 48ωρης απεργίας το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουνίου 2012 δεν λειτουργεί καμία υπηρεσία, που σχετίζεται με τις εκλογές, όπως τα Δημοτολόγια, τα Κ.Ε.Π., ενώ κανένας εργαζόμενος δεν χρησιμοποιείται στα εκλογικά τμήματα σαν αγγελιοφόρος κ.λπ».

«Ή όλοι ίση αμοιβή ή όλοι οι εμπλεκόμενοι κλάδοι να εργαστούν "τσάμπα". Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. δεν ανέχονται άλλον εξευτελισμό», καταλήγει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που δε φαίνεται να ικανοποιείται από την απόφαση του ΥΠΕΣ για ελαφρά αύξηση της εκλογικής αποζημίωσης για τους δημοτικούς υπαλλήλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα